Hír

Mentőöv a SZÉP Kártya a vidéki vendéglátásnak

A hazai vendéglátásnak és a vidéki vendéglátóegységeknek hathatós segítséget nyújt a szépkártya program. Az elfogadóhelyek közé csatlakozott vidéki éttermek házias, hungarikumnak számító ízekkel, ételekkel, kedvező árakkal várják vendégeiket.

A Széchenyi Pihenő Kártya életre hívásának célja a belföldi turizmus fellendítése volt egy modern, praktikus és univerzális béren kívüli juttatási forma megalkotásával. Az elmúlt két esztendő tapasztalatai azt mutatják, hogy a SZÉP Kártya beváltotta a hozzá fűzött reményeket.

A vidéki vendéglátóhelyek számára nagy segítséget nyújt a Pihenőkártya-program. A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség éttermi alelnöke, Barabás Zoltán beszélt arról, hogy az elmúlt évek során jelentős volt a forgalom visszaesése. A SZÉP-Kártya nélkül azonban a vidéki vendéglátóhelyeknek még kevesebb esélyük lenne a talpon maradásra.

Az éttermek többsége igyekszik igazodni az emberek megváltozott anyagi körülményeihez. Számos vidéki vendéglátóhely a hagyományos ünnepi alkalmak, az ünnepekhez kapcsolódó programok, gasztronómiai szokások köré alapoz. Ezzel kapcsolatban a szövetség alelnöke azt is elmondta, hogy az utalványkártya vendéglátás alszámla keretét még mindig nagyon sokan fordítják inkább szálláshely-szolgáltatásokra, wellness pihenésre.

A SZÉP kártya vendéglátás alszámla örvend a legnagyobb népszerűségnek jelenleg is a három zseb közül. A keret felhasználására már sokféle lehetőség van. A klasszikus vendéglátóhelyek, éttermek kínálatához ideális, azonban egyre nagyobb körben terjed az étel-házhozszállítással foglalkozó szolgáltatók körében is. Pizzériák, ételfutár-cégek is elfogadják a pihenőkártyát, és lehet a cafeteria egyenlegből a nagyobb áruházláncok külön kasszás grillpultjaiban is fizetni.

A Gasztronómiai Szövetség alelnöke ugyanakkor arra is kitért, hogy nagyon fontos az egészséges, tápláló étrend, ugyanis a manapság népszerű konyhakész, gyorsan elkészíthető ételek fogyasztása hosszabb távon az egészséget is veszélyeztetheti. Érdemes megismerni az étkezéssel kapcsolatos új trendeket, melyeket az éttermek is egyre többet alkalmaznak.

További cikkeink: