Hír

Megint rekordokat döntött az MKB SZÉP-Kártya

Remek évet zártak 2014-ben a kártyakibocsátó bankok. Az MKB Széchenyi Pihenőkártya tulajdonosok száma átlépte a 140 ezret. Országszerte több mint 16.500 szolgáltatónál fizethetnek a plasztikkal a kártyabirtokosok, és a cafeteria elemek közül egyre inkább a szépkártyáé a jövő.

Több mint 140 ezer darab MKB SzépKártya került forgalomba 2011 óta. Az ötezernél is több szerződött munkáltató az elmúlt 3 esztendőben több mint 31 milliárd forintot utalt a pihenőkártyákhoz tartozó számlákra. Ebből az összegből a kártyatulajdonosok révén pedig már több mint 26,6 milliárd forint áramlott vissza a gazdaságba.

A Pihenőkártya program gyorsan kedveltté vált a munkavállalóinak cafeteriát adó munkáltatók körében. Folyamatosan bővül az MKB SZÉP-Kártya elfogadóhelyek száma is, így mára országszerte közel 16.500 szolgáltatónál lehet a kártyával fizetni. Az MKB Nyugdíjpénztárt és Egészségpénztárt Kiszolgáló Kft. ügyvezető igazgatója, Lehocky László úgy fogalmazott, hogy az újesztendő várhatóan további rekordok megdöntését hozhatja a Szép-kártya életében.

2014-ben a SZÉP Kártya felhasználás kapcsán az ügyvezető igazgató elmondta, a vendéglátás alszámla továbbra is a legkedveltebb zsebnek számít a 3 alszámla közül. 65 százalékban ezt az alszámlát választják-használják a kártyabirtokosok. Ezt 21 százalékkal a szállás alszámla és 14 százalékkal a szabadidő alszámla követi.

Az egész évet tekintve a kártyahasználatot elemző adatokból kiderült, hogy az ünnepi időszakokban, valamint a hosszú hétvégék kapcsán volt jelentősebb a SZÉP-Kártya felhasználása. Nagy volt a kártyaforgalom abban az időszakban is, amikor a 2011-ről megmaradt összegeket kellett felhasználniuk a kártyabirtokosoknak.

A Széchenyi Pihenő Kártya a családok számára fontos eszközzé vált. A jövő pedig még inkább a pihenőkártyáé lehet. 2015-től ugyanis a munkáltató 200 ezer forint feletti cafeteria juttatás esetén kizárólag SzépKártya formájában adhat béren kívüli támogatást dolgozója részére, kedvező adózási feltételekkel. A kedvező adózású juttatási összeg felső határa pedig évente 450 ezer forint.

További cikkeink: