Hír

Már majdnem 50 milliárd a SZÉP Kártyákon

A SZÉP Kártya program keretében 2012. július végéig majdnem 50 milliárd forint került átutalásra – áll a Nemzetgazdasági Minisztérium tájékoztatójában. Több mint 17 ezer szerződött munkáltató biztosítja a béren kívüli juttatást Pihenőkártya formájában a dolgozói részére.

Július végéig közel 50 milliárd forintot utaltak a munkáltatók a SZÉP Kártya program keretében a dolgozóik részére. A több mint hétszázezer kártyabirtokos pedig az összeg több mint egyharmadát, 17 milliárd forintot költött már el a SZÉP Kártya elfogadóhelyek által nyújtott szolgáltatásokra.

A Nemzetgazdasági Minisztérium legfrissebb összesítéséből megtudhatjuk, hogy a kártya alszámlái közül még mindig a vendéglátás alszámla a legnépszerűbb. Az eddig feltöltött több mint 27 milliárd forintból közel 11 milliárd forintnyi értékben költöttek a kártyabirtokosok. A szállás alszámla keretére eddig átutalt majd’ 14 milliárd forint több mint harmadát használták szálláshely költségeinek rendezésére a dolgozók. A szabadidő alszámla esetében eddig közel 7,5 milliárd átutalt forintról beszélhetünk. Július végéig ebből az összegből közel kétmilliárdot használtak fel a kártyabirtokosok. A SZÉP Kártya elfogadóhelyek száma, az összesítés szerint meghaladta a 32 ezret.

A Minisztérium tájékoztatásából az is kiderült, hogy július végéig már több mint 14 ezer társkártya is kiadásra került.

A meglepően jó számadatok azt bizonyítják, hogy az egy éve a piacon lévő Széchenyi Pihenőkártya, a kezdeti nehézségeket legyűrve, egyre nagyobb népszerűségnek örvend a SZÉP Kártya-rendszer minden résztvevője számára.

A kibocsátott utalványkártyák, a csatlakozott elfogadóhelyek száma és a felhasznált összeg tekintetében továbbra is piacvezető az elsőként indult OTP SZÉP Kártya.

További cikkeink: