Hír

Lejár a 2013-ban utalt Szépkártya keret

Ön is kapott 2013-ban SzéchenyiKártya egyenlegére feltöltést a munkáltatójától? Ellenőrizze a tranzakcióit, egyenlegét. 2015. május 31-ig még felhasználhatja az alszámláján lévő 2013-as keretet! Ne hagyja elveszni a juttatását!

A SzépKártya használat szinte teljesen beleivódott a mindennapjainkba. Mára már nagyon sok pénztárcában ott lapul a plasztik, és szinte bárhol fizethetünk vele az országban, akár helyben személyesen, online, vagy a telefonos elfogadási móddal.

A kártyára a munkáltató utalja a béren kívüli juttatást, mely összeg közel két és fél évig áll a kártyabirtokos munkavállaló rendelkezésére. Ennek értelmében, a 2013-ban az alszámlákra érkezett összegeket 2015. május 31-ig lehet elkölteni.

Érdemes tehát ellenőrizni a SZÉP Kártya egyenleget, áttekinteni a tranzakciókat, és tájékoztatást kapni arról, van-e még fel nem használt, és a határidővel lejáró keretünk. Azonban a közelgő határidő nem feltétlenül jelenti azt, hogy most azonnal el kell utaznunk, vagy „le kell ennünk” a számlán lévő összeget.

A SZÉP-Kártya alszámlák bármelyikét felhasználhatjuk szállásköltségek fedezésére, továbbá fürdőbelépő, uszodabelépő vásárlására. Ráadásul, most akár a nyári, vagy esetleg már a téli pihenés szállásfoglalását is elintézhetjük a 2013-as keretből, előleg fizetéssel. Ha még nem körvonalazódott, hogy mikor mennénk esetleg pihenni, vagy családtagunkat lepnénk meg egy különleges hétvégével, a cafeteria keretből ajándék-utalványt is lehet vásárolni.

Mindenképpen érdemes felkeresni a kártyánkat kibocsátó pénzintézet online felületét, hogy pontos tájékoztatást kapjunk a rendelkezésünkre álló cafeteria egyenlegről, valamint a kártyahasználatból adódó tranzakciókkal kapcsolatban.

Mi történik, ha mégis bent ragad a számlán 2013-ban utalt összeg? A kibocsátó bank 30 napon belül, tehát legkésőbb június 30-ig visszautalja a megmaradt, lejárt egyenleget a munkáltató számlájára, melyet neki egyéb bevételként kell elkönyvelni.

További cikkeink: