Hír

Kulturális kalandozások és ökoturizmus áprilisban

Április az öko- és a falusi turizmus, valamint az aktív kikapcsolódás és természetjárás jegyében zajlik. A kedvezményes csomagok a szépkártya elfogadóhelyek kínálatában is szerepelnek. Az utazási irodák is számos programajánlattal várják országszerte a kirándulókat.

Az április a falusi turizmus és az aktív turizmus népszerűsítésének jegyében zajlik, így országszerte számos kedvezményes akció várja a SZÉP Kártya tulajdonosokat és a kikapcsolódni vágyókat.

A belföldi szálláshelyek, a turisztikai régiók sokféle különleges programmal várják a kirándulókat és a túrázást kedvelőket. Az Észak-Alföldön a pihenés és üdülés idején sem kell otthon hagyni házi kedvenceinket. A „Kedvenc Házak Házikedvenceknek” program keretében a kisállat-tulajdonosoknak lehetőségük nyílik négylábú vagy szárnyas barátaikkal együtt kikapcsolódni akár a SZÉP Kártya keretének terhére. A tájegység a wellness és fürdő rajongókat is izgalmas programokkal, felfrissülési lehetőségekkel várja.

Akik a Dél-Alföldet választják, azokat izgalmas programok, kalandparkok és különféle sportprogramok várják. Az aktív pihenés mesés környezetben, a Vadkeleten várja a sportok szerelmeseit. Azonban a Dél-Alföld a gasztronómia rajongóinak is ideális célpont. A tájegység 9 hungarikummal is büszkélkedhet, így az ízletes ételek mellett a híres kecskeméti fütyülős barack és a jellegzetes ágyas pálinkák a térségben mind megtalálhatóak. A régió csárdái a vendéglátás és a gasztronómia fellegvárai.

Ízekben azok sem szenvednek hiányt, akik a Dél-Dunántúlra látogatnak. A borutak pincészetei remek hazai borokkal, valamint a helyi borokkal harmonizáló különleges ételek elkészítésével, a „Főzőtanfolyam, borra hangolva” program keretében várják az ide látogatókat. Az akció keretében a Dél-Dunántúlt úti célként választók emellett megismerkedhetnek a régió, a helyi kézművesség csodás termékeivel és ízletes, hagyományos finomságokat kóstolhatnak.

A Tisza-tó is ideális célpont. A tavat kerékpárral, gyalogosan, valamint a vízen egyaránt be lehet barangolni. A Tisza-tó menetrendszerinti hajójáratai idén is várják a kirándulókat és a pihenést, kalandot keresőket. Májusban nyílik a Tisza-tavi Ökocentrum látogatóközpont és témapark, amely további csodás látványossággal várja a természetrajongókat.

A Balaton szerelmesei sem maradnak izgalmas programok nélkül. A tavaszi zsongás itt is érzékelhető. A természet megújulása és a programok gazdagsága mellett a Balaton körüli kirándulások, valamint a magyar tenger hajóval történő felfedezése is kiváló program lehet az egész család számára. A Balaton7 pedig már a közelgő, májusi fesztiválokra és rendezvényekre utal.

A Közép-Dunántúl a kultúra jegyében, a legendák szellemében kínál jobbnál jobb akciókat és programokat. A program a sokat sejtető „Legendák nyomában a Királyi Régióban” címet kapta.

SZÉP Kártyára fel, fedezzük fel a térség kulturális kincseit! Érdemes tehát fellapozni az utazási irodák kínálatát, mert az április és a május hónap is rengeteg nagyszerű és kedvezményes programot tartogat. Mint ismeretes, belföldi utazási és szállás költségek megtérítése kapcsán az utazási irodák is SZÉP Kártya elfogadóhelyek lehetnek.

További cikkeink: