Hír

Katalin naptól kibővült a SZÉP Kártya felhasználása

A SZÉP Kártya szabadidő alszámla felhasználási köre nagymértékben bővült. A Széchenyi Pihenőkártya felhasználásáról és működéséről szóló jogszabályt 2012 októberében módosították. A változások legnagyobb része Katalin-naptól, november 26-tól lépett érvénybe.

A népi jóslatok terén kiemelkedő nap Katalin napja. Azt mondják, ha „Katalin kopog, Karácsony tocsog” – azaz, ha nov. 26-án hideg van, a karácsonyi ünnepek során enyhe időre lehet számítani. Katalin-nap a SzépKártya birtokosok számára is fontos nap lett, ugyanis jelentősen kibővült a SZÉP Kártya felhasználása, ami a szabadidő alszámla keretéből igénybe vehető szolgáltatások körére vonatkozik.

A Pihenőkártya legalacsonyabb összegű kerete már eddig is a legszínesebb felhasználási lehetőségekkel bírt. November végétől azonban sokkal több, a sporttal, sportolással kapcsolatos szolgáltatást, uszoda-belépőt, sporthorgászattal kapcsolatos tevékenységeket is végezhetnek az utalványkártyával rendelkezők a cafeteria keretük terhére.

Mindamellett, hogy jelentősen bővült a sport- és szabadidős lehetőségek köre, a jogalkotók a rendelkezésben részletesebben kitértek a humán egészségügyi ellátások SzépKártyával igénybe vehető körére is.

A SZÉP-Kártya szabadidő alszámlája elsősorban a testi-lelki felüdülést, az egészség megőrzését és megóvását, a kulturális szabadidős programokra való eljutást, valamint az egészséges életmód fontosságát hivatott segíteni. Ezen céloknak az újonnan induló Tempo SZÉP Kártya kiemelt figyelmet szentel. Tudni kell, hogy emellett a rekreációs zsebben rendelkezésre álló egyenleg szálláshely szolgáltatásra is felhasználható.

Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján érdemes alaposan átgondolni, hogy mely alszámlára szeretnénk kapni a béren kívüli juttatás összegét. A munkáltatói pénz OTP, MKB ill. K&H felé történő átutalását követően, utólag ugyanis nincs lehetőség a keret alszámlák közötti átmozgatására.

További cikkeink: