Hír

Jól indult a balatoni előszezon

Az év első hosszú hétvégéjén a balatoni szállodák sok vendége vette igénybe a szállás mellett a wellness és az éttermi szolgáltatásokat. A Balaton vonzáskörzetében is egyre nő a SZÉP Kártya elfogadóhelyek száma, és a pihenni vágyók növekvő hányada él a lehetőséggel.

Az idei első hosszú hétvége sikert hozott a balatoni szállodák számára. Sok vendég döntött úgy, hogy maga mögött hagyja a város zaját erre a hétvégére. Ráadásul az időjárás is kedvezően alakult. A Balaton környéki üdülő városokban nyarat idéző tömeg élvezte a pihenést. Sokan kirándulással köszöntötték a tavaszt, mások a wellness szállodák szolgáltatásait, vagy a hotelek gyermekprogramjait vették igénybe.

A balatonfüredi szállodák, így a és a Hotel Astoria és a Hotel Silver Resort menedzsmentje elégedett, mivel vendégforgalmuk jelentős volt. Utóbbi szálloda vezetője elmondta, a magyar vendégek továbbra is általában két éjszakára érkeznek még az ilyen hosszú hétvégék során is.

Siófok szállodái is majdnem teljes telítettséggel üzemeltek az elmúlt hétvégén. A Hotel Azúr és a Hotel Residence is megtelt. A két neves szálloda szolgáltatásait legnagyobb részben magyar vendégek vették igénybe. A hotelek wellness szolgáltatásokkal, animációs és egyéb gyermekprogramokkal, valamint sporteszköz-kölcsönzéssel várták a kikapcsolódást kereső vendégeket. Sokan választották programnak a Balaton körüli természetjárást is.

Fent megnevezett balatonfüredi és siófoki hotel mindegyike K&H SZÉP Kártya elfogadóhely.

A szezonnyitás összességében sikeresnek mondható a balaton-parti szálláshelyek tekintetében. Érdemes a következő hosszú hétvégét is a környékre tervezni, hiszen a SZÉP Kártya elfogadóhelyek között nemcsak szállás és vendéglátás szolgáltatókat találunk. Az áprilistól induló balatoni hajózási szezon is lehetőséget nyújt arra, hogy a kártya szabadidő keretének terhére akár hajót béreljünk, vagy hajózva „járjuk körbe” a magyar tengert.

További cikkeink: