Hír

Így zárta 2012-t a SZÉP Kártya

A SZÉP-Kártya 2012. év végi statisztikai adatai folyamatos és egyenletes emelkedő tendenciát mutatnak. Jelenleg közel 40 ezer szolgáltatónál lehet használni. 2013-ban tovább gyarapodik a szolgáltatók, munkáltatók, kártyabirtokosok és a kártyakibocsátók száma is!

Első teljes évét zárta a Széchenyi Pihenő Kártya 2012-ben. A SZÉP Kártya kibocsátására eddig jogosult három pénzintézet, az OTP, MKB és a K&H december 31-ig közel 40 ezer szolgáltatóval és 20 ezer munkáltatóval kötött szerződést. Év végéig a munkáltatók több mint 780 ezer fő- és társkártya-igénylést adtak le. Az utalványszámlákra feltöltött összeg meghaladta a 70 milliárd forintot, melyből eddig a kártyabirtokosok 44 milliárdot költöttek el.

A három zseb közül a vendéglátás alszámlára érkezett a legtöbb juttatás, összesen több mint 40 milliárd forint, melyből közel 30 milliárdot használtak fel a kártyával és társkártyával rendelkezők. A szállás alszámlára majdnem 18 milliárd forint került, melyből tízmilliárd forintnyi értékben fizettek a különféle szálláshelyeken. A szabadidő alszámla feltöltése tízmilliárd forint fölött volt 2012. december 31-én, ennek a fele került eddig felhasználásra.

Az év második felében közel 25 milliárd forint cafeteriát biztosítottak ilyen az utalványkártya formájában a munkáltatók. A nyár végi, őszi hónapok alatt jelentősen megugrott a szerződött SZÉP Kártya elfogadóhelyek létszáma. Nyártól az év végéig több mint 7000 új szolgáltatónál lehet a plasztikkal fizetni.

Az OTP SZÉP Kártya jelenleg több mint 18 ezer helyen váltható be országszerte. A szálláshelyek száma 10 ezer, a vendéglátás alszámlát 13 ezer fölötti, míg a szabadidő zsebet több mint 11 ezer helyen lehet használni.

Az MKB SZÉP Kártya elfogadóhelyek száma meghaladta a 11 ezret. Szálláshely alszámlára 6000, vendéglátás alszámla esetén több mint 9000, míg a szabadidő alszámlára több mint 7500 szolgáltatónál fizethetnek a kártyabirtokosok.

A K&H SZÉP Kártya adataiból kiderül, hogy a jelenlegi 11 ezer körüli szolgáltatóból közel 5 és fél ezer a szálláshely, majdnem 9000 a vendéglátás, míg 7000 a szabadidő alszámla köréhez tartozó elfogadóhely.

A SZÉP Kártya 2013-ban több változás előtt áll. Január 1-től kismértékben ugyan, de emelkedik a juttatás járulékterhe. Az eddigi 10% EHO 2013-tól 14%-ra változik, így a kedvezményes adózású cafeteria összes járulékterhe 30,94%-ról 35,7%-ra nő. Új szereplőként lép a Széchenyi Pihenő Kártya piacára a Tempo Egészségpénztár a TEMPO SZÉP Kártyával. Az újesztendőben a további szolgáltatók és munkáltatók csatlakozásán túl várhatóan akár további kártyakibocsátók megjelenése is várható.

További cikkeink: