Hír

Így nyaraltunk 2012-ben – szállásfoglalási tapasztalatok

2012-ben a szállás- és üdülési ajánlatok közül a legnagyobb sikert a wellness hétvégék könyvelhették el. A szállásköltségek 20 százalékát a vendégek a SZÉP Kártya egyenleg felhasználásával rendezték.

2012-ben nagy sikerük volt a wellness hétvégéknek és a hosszú hétvégékhez köthető akciós szállás ajánlatoknak. A vendégek kb. minden ötödik foglalást a SZÉP Kártya egyenlegből fizettek. Bár a nyári szezonra jellemző igazán, mégis az év utolsó hónapjában harmadával nőtt a két éjszakás szállásfoglalások száma. Az is kiderült, hogy – a tavalyi adatokhoz képest – kicsivel többet költöttek az utazások alkalmával a pihenésre vágyók.

Mindennek egyik oka lehet az is, hogy sokan szerették volna határidőig felhasználni a SZÉP Kártya 2011-es egyenlegét, mely csak szállásfoglalásra költhető.

Az egyes szállásportálok tapasztalatai alapján a vendégek sokféle szállás típust kerestek vagy vettek igénybe. Az egyes oldalakon eltérő volt a szállásfajták iránti kereslet. Volt, ahol inkább a szállodai szobákat, volt, ahol a kedvezőbb árkategóriával bíró apartmanokat részesítették előnyben.

A portálok arról is beszámoltak, hogy az elő- és utószezonok foglalásai a tavalyi évhez képest növekedtek. Népszerűbbek voltak az elő- és utószezoni ajánlatok, mint a főszezon kínálata. A tájékoztatóból az is kiderült, hogy nagyobb számban választották a vendégek a kedvezőbb áron igénybe vehető, de hosszabb időtartamú szállás-ajánlatokat. A hosszú hétvégék és a wellness szolgáltatások tekintetében 2012 kifejezetten kedvezően alakult.

2011-hez képest a tíz legnépszerűbb úti célként megválasztott település listája összességében nem változott, mindössze a köztük lévő sorrend módosult valamelyest.

A SZÉP Kártya működését szabályozó rendelkezés tavaly év végi módosításának köszönhetően, a cafeteria-keret felhasználhatóságát meghosszabbították, így 2013. május 31-ig lehet a 2011-ben kapott juttatást szálláshely-szolgáltatásokra felhasználni.

Címkék:
wellness szállás

További cikkeink: