Hír

Három bank, hétszázezer SZÉP Kártya

Egyre nagyobb számban és egyre többet használjuk a SZÉP Kártya alszámláit. A három kártyakibocsátó pénzintézet (OTP, MKB, K&H) országszerte több tízezer Széchenyi Pihenőkártya elfogadóhellyel és több százezer kártyabirtokossal büszkélkedhet.

A SZÉP Kártya kibocsátására jogosult három pénzintézet, az OTP, a K&H és az MKB eddig összesen több mint hétszázezer utalványkártya-tulajdonost tudhat ügyfélkörében. A kártyabirtokosok egyre többet használják az utalványkártyát, és országos szinten folyamatosan növekszik a SZÉP Kártya elfogadóhelyek száma is.

A bankok augusztus elejei tájékoztatása alapján az OTP Pénztárszolgáltató, amely az első kártyakibocsátó volt, több mint félmillió kártyát adott át a dolgozóknak. Közel 12 ezer munkáltató igényelt a munkavállalói számára pihenőkártyát, amelyekről 15,2 milliárd forintot költöttek összesen a kártyatulajdonosok. Az OTP SZÉP Kártya elfogadóhelyek száma 15 ezer körül mozog és emelkedik.

Az MKB Bank tájékoztatója szerint közel 4 ezer munkáltató révén több mint 90 ezer MKB SZÉP Kártya tulajdonos használhatja több mint 10 ezer elfogadóhelyen utalványkártyáját. A pénzintézeten keresztül a munkáltatók 2012 augusztusáig 7,5 milliárd forintot biztosítottak dolgozóik részére e béren kívüli juttatás címén. Az eddigi kártyahasználatból adódó cafeteria felhasználás megközelítette a 3 milliárd forintot.

Harmadikként csatlakozott a kártyakibocsátásra jogosultak körébe a K&H Bank. Már közel tízezer munkáltató igényelte a cafeteria ezen formáját dolgozói részére, így a 76 ezer K&H SZÉP Kártya országszerte mintegy 10 ezer elfogadóhelyen használható. A K&H Szépkártyás ügyfelei több mint 1,5 milliárd forint értékben vettek igénybe szolgáltatásokat az utalványkártya segítségével.

A Széchenyi Pihenőkártya három alszámlája, a szállás, a vendéglátás és a szabadidő és rekreációs szolgáltatások költségeit fedezi. Az igénybe vehető szolgáltatások köre is bővül. A kártyakibocsátó bankok megoldották a keresztelfogadás problémáját is. Már nem szükséges, hogy az elfogadóhelyen mindhárom banktól legyen külön SZÉPKártya terminál, viszont a szolgáltató elfogadóhelyek számára mindenképpen javasolt, hogy mindhárom bankkal elfogadói szerződést kössenek.

További cikkeink: