Hír

Gőzmozdonyok versenyére SZÉP Kártya szabadidő keretből

Gőzösök, korhű ruhákba öltözött kisasszonyok és izgalmas versenyek várják a látogatókat a XIII. Közép-Európai Gőzmozdony Grand Prix rendezvényén. A programnak a Magyar Vasúttörténeti Park ad otthont, belépő a SZÉP Kártya szabadidő keretből is vásárolható.

Megkezdődött az iskolai szezon. A dolgos hétköznapok mellett azonban nagyszerű őszi programokkal is találkozhatunk. Az egész család számára látványos és élményekben gazdag lehetőséget kínál a SZÉP-Kártya elfogadóhelyek között is megtalálható Vasúttörténeti Park. 2013. szeptember 21-22-én ugyanis megrendezésre kerül a XIII. Közép-Európai Gőzmozdony Grand Prix.

A gőzmozdonyok versenyét már tizenharmadik alkalommal rendezik meg. Ügyességi és gyorsasági versenyek, a mozdonyok erőpróbája és a Mozdonyszépe-választás is várja a látogatókat. Ahogy az a rendezvény címéből is látható, Közép-Európa országaiból több is képviselteti magát ezen az alkalmon. A kilátogatók pedig a külföldi gőzmozdonyokon akár utazhatnak is a versenyszámok után.

Ez a remek családi program valódi élményeket kínál. A gőzmozdonyok versenye mellett az Étkezőkocsik Fesztiválja is megtartásra kerül. Ennek alkalmából a különböző nemzetek konyháinak ízeit, specialitásait is meg lehet kóstolni.

A program már tavaly is mintegy nyolcezer látogatónak örülhetett. Idén az alábbi versenyszámokra lehet készülni: Angolposta, Sörmenet, Tűzoltás és kisasszonyok kiszabadítása. A vasparipák elképesztő hangulatot varázsolnak a Vasúttörténeti parkba látogatók számára.

A SZÉP Kártya szabadidő alszámla keretéből a rendezvényre belépőjegy váltható. A Magyar Vasúttörténeti Park az OTP, az MKB és a K&H bankkal is kötött elfogadói szerződést. A Vasúttörténeti parkon túl Budapesten szinte bárhol használható a SzépKártya akár szabadidős, akár étkezési célokra, a fővárosban emellett számos helyen lehet kedvező áron szálláshelyet is találni.

További cikkeink: