Hír

Fürdőkről másként – a Magyar Fürdőkultúra Napja

A SZÉP Kártya programhoz a legtöbb hazai gyógyfürdő és élményfürdő csatlakozott. A fürdők változatlanul kedveltek a vendégek körében. További népszerűsítésük érdekében évről évre megrendezésre kerül a Magyar Fürdőkultúra Napja.

A hazai fürdőket és több ezer éves fürdőkultúránkat hivatott népszerűsíteni a Magyar Fürdőszövetség által megrendezésre kerülő Magyar Fürdőkultúra Napja. Minden évben október második szombatján tartják ezt az eseményt, mely 2012-ben október 13-ára esik.

Az ország gyógyfürdői és élményfürdői – melyek közül egyre több a SZÉP Kártya elfogadóhelyek között is szerepel – meglepetésekkel is készül a látogatók, fürdővendégek számára.

A Magyar Fürdőkultúra Napja keretében kedvezményes belépőjegy vásárlás, éjszakai fürdőprogramok, szauna szeánszok, valamint előadások, játékos vetélkedők várnak gyermekeket és felnőtteket egyaránt. Az egyes fürdők ismeretterjesztő programjaikkal az általános és középiskolákat is megcélozták. A program a környezetvédelem, az egészségmegőrzés és a vízbiztonság fontosságára is szeretné felhívni a figyelmet.

A hazai élmény- és gyógyfürdők sokféle programja között gyógykezelések, medical wellness szolgáltatásokat, vízi aerobic, valamint aquafitness lehetőségeket is kipróbálhatnak az érdeklődők.

Már több mint húsz nagy fürdő csatlakozott a programhoz, de lehetőség van további fürdők csatlakozására is. Mivel a fürdők nagy többsége már elfogadja, a SZÉP Kártya szabadidő alszámla egyenlege is bevethető október 13-án, a Magyar Fürdőkultúra Napján.

További cikkeink: