Hír

Fogy a SZÉP Kártyások ideje

Kevesebb, mint két hónapjuk van hátra azoknak a SZÉP Kártya tulajdonosoknak, akik már 2012-ben is kaptak ilyen béren kívüli juttatást. 2014. május 31-én ugyanis lejár a 2012-ben kapott keret felhasználásának határideje.

Kevesebb, mint két hónapjuk maradt azoknak a SzépKártya tulajdonosoknak, akik már 2012-ben is ilyen formában kaptak béren kívüli juttatást. Az akkor átutalt összegek felhasználási határideje 2014. május 31-én lejár. A 2012-ben átutalt, és a határidőig fel nem használt cafeteria összeget a kártyát kibocsátó pénzintézetek legkésőbb 2014. június 30-ig visszaküldik a munkáltató (vagy annak jogutódja) részére. A SZÉP Kártya lejárata azért került szabályozásra, hogy mielőbb élénkítse a hazai turizmust. A tapasztalatok alapján megállapítható, hogy a pihenőkártya forgalma beváltotta, sőt felülmúlta az előzetes várakozásokat.

Mit is lehet kezdeni a 2012-es maradvány-összeggel? Lehet belőle húsvéti pihenéshez, tavaszi szünet idejére szállást foglalni, vagy egy pihentető, feltöltő wellness hétvégét szervezni. Emellett jó, ha tudjuk, hogy a SZÉP Kártya előleg, illetve foglaló fizetésére is használható. Ennek értelmében akár a nyári szabadság idejére is leköthetjük a szállásunkat a megmaradt keretből.

Az előzetes szállásfoglalás több előnnyel is járhat. A szálláshelyek előfoglalási akciói során jelentős mértékű kedvezményeket is élvezhetnek azok, akik időben bebiztosítják magukat a nyári vakáció idejére.

Honnan tudhatjuk, hogy érint-e bennünket a közelgő lejárati határidő? A válasz egyszerű. A SZÉP Kártya kibocsátó pénzintézet - ebben az esetben az OTP és az MKB Bank - online rendszerébe belépve, könnyedén ellenőrizhető az aktuális egyenleg, valamint a tranzakciók tételes listája is. A K&H a következő évben lépett piacra, így a K&H pihenőkártyával rendelkezők még nem érintettek.

Tudni kell azonban azt is, hogy a kártyahasználat során, mindig a legrégebben utalt összegből fizetünk. Ez azt jelenti, hogy aki rendszeresen használja a Pihenőkártyáját, jó esetben már nem rendelkezik 2012-ben érkezett cafeteria kerettel.

A SZÉP Kártya felhasználásával kapcsolatban az is kiemelendő, hogy mindhárom (szállás, szabadidő és vendéglátás) alszámla keretéből lehet szállással kapcsolatos költségeket, valamint a fürdőkbe, uszodába, gyógyfürdőkbe, strandra szóló belépőjegyek árát finanszírozni.

További cikkeink: