Hír

Felpörgött az OTP SZÉP Kártya augusztus huszadikára

A 2013-as év hosszú hétvégéi során az OTP SZÉP-Kártya forgalma jelentős növekedést mutat a tavalyihoz képest. Idén három hosszú hétvége során közel 2 milliárd forintot költöttek az OTP Szépkártyás ügyfelei az elfogadóhelyeken.

Az OTP Szép Kártya komoly forgalomnövekedést produkált az augusztus 20-i hosszú hétvégén. A négynapos hétvége során a kártyabirtokosok több mint 1,25 milliárd forintot költöttek a pihenőkártya egyenlegekből. A szállás, vendéglátás és szabadidő alszámla keretek eddigi költése elérte az OTP-nél a 35 milliárd forintot. Ebből az összegből közel 2 milliárd csak a hosszú hétvégék során került felhasználásra.

A hosszú hétvégék során – ahogyan erről az OTP Pénztárszolgáltató Zrt. vezérigazgatója, Róth Lajos is beszámolt – a rendszer komoly terhelésnek van kitéve. A kártyahasználat során megfigyelhető növekedés az augusztus 20-i hosszú hétvége során sem okozott fennakadást. Az OTP SZÉP-Kártya használata problémamentesen zajlott a kiemelt időszakban is.

A legnagyobb hazai bank jelenleg 660 ezer Szépkártya birtokost tud ügyfelei között. A szolgáltató SZÉP Kártya elfogadóhelyek száma is folyamatosan nő országszerte. A kártyahasználat során egyre nagyobb tudatosság figyelhető meg.

A vezérigazgató arról is tájékoztatást adott, hogy az idei esztendő hosszú hétvégéi során hogyan alakult az egyes alszámlák forgalma. Ennek alapján kiderült, hogy az OTP SZÉP Kártya szálláshely alszámlájáról eddig 550 millió forintot, a vendéglátás alszámla egyenlegéből több mint 1 milliárd forintot, míg a szabadidő alszámla keretéből több mint 300 milllió forintot költöttek a kártyabirtokosok. Ebből az is látszik, hogy továbbra is a vendéglátás alszámla keretét használják leggyakrabban a kártyával rendelkező dolgozók.

Szóba került az is, hogy ha az év eleji hosszú hétvégék időjárása kedvezőbben alakult volna, nagy valószínűséggel még magasabbak lennének a számadatok. A szolgáltatók így is jelentős bevételeknek örülhettek az eddig eltelt időszak alatt.

További cikkeink: