Hír

Erre használjuk leginkább az OTP SZÉP Kártyát

Elsősorban a vendéglátás alszámla egyenlegét használják a munkavállalók – ez derült ki az OTP bank által közölt adataiból. Folyamatosan növekszik a szerződött munkáltatók, a kártyabirtokosok, valamint a SzépKártya elfogadóhelyek száma is.

A legnagyobb SZÉP-Kártyás ügyfélkörrel rendelkező kibocsátó, az OTP adataiból kiderült, hogy leginkább a vendéglátás alszámla keretét használják a kártyabirtokosok. Ezt a szálláshely alszámla, majd a szabadidő zseb követi. Az idei évben eddig mintegy 34 milliárd forintot töltöttek fel a munkáltatók az utalványkártyákra. Az eddig felhasznált 26 milliárd forint közel 70%-a a vendéglátás zsebből került kifizetésre. A szállás és a szabadidő közel azonos, 5, illetve 4 milliárd forintos felhasználást könyvelhetett el.

Az OTP SZÉP-Kártya használatával kapcsolatosan, a 2013. július 19-ével záródó hét során a plasztikkal mintegy háromszor annyit költöttek a kártyabirtokosok, mint egy átlagos májusi hét során. A számokból az is kiderül, hogy már több mint 14 ezer munkáltató biztosít ilyen formában cafeteriát a dolgozóinak. 2012. december 31-ig a szerződött munkáltatók száma nem érte el a 13 ezret.

A plasztikkal rendelkező munkavállalók száma is jelentős növekedést mutat. Míg 2012 végén 578 ezer kártyabirtokost számláltak, mára közel 660 ezer OTP-szépkártyás dolgozó van Magyarországon. Fél év alatt majdnem százezerrel nőtt ez a szám is.

Az OTP piacvezető helyzete jelenleg is erős. A Pénztárszolgáltató elsőként kezdte meg a Pihenőkártya kibocsátását még 2011 nyarán, és a piac jelentős részét azóta is uralja. A bank vezetői bizakodnak abban, hogy a pihenőkártya működését szabályozó rendelkezések folyamatos módosítása, az egyre rugalmasabbá és könnyedebbé váló kártyahasználat tovább fogja növelni a SZÉPKártya népszerűségét.

Mindezt az is megerősítheti, hogy a legutóbbi változtatások révén, a szálláshely-szolgáltatáshoz hasonlóan, fürdő belépőt is lehet mindhárom alszlámla keretéből vásárolni. Emellett rugalmasabbá vált a szállás alszámla felhasználása is. Az utolsó módosításoknak köszönhetően, a szálláshely által nyújtott egyéb, nem szállás-jellegű szolgáltatásokat is meg lehet téríteni a szállás zsebből.

További cikkeink: