Hír

Erős kezdést produkált az OTP SZÉP Kártya

Hatalmas lépésekkel tör előre az OTP SZÉP Kártya, ugyanis az elmúlt három hónap során háromszorosára nőtt az elfogadóhelyek száma. Szakértők a növekedés ütemének további gyorsulására számítanak, ugyanis a kártyával igénybe vehető szolgáltatások köre kibővült.

Az OTP Pénztárszolgáltató vezérigazgatója, Róth Lajos elmondása szerint már jelenleg is több tízezer főre tehető a SZÉP Kártyát használók száma, és a szolgáltatási kör bővítése után ez a létszám mindenképpen növekedni fog. Róth Lajos azt is elmondta, hogy míg a kártyákra a tavaly júliusi indulás óta átlagosan 60 ezer forintot utaltak, a vendéglátás és a szabadidő alszámla megjelenésével várható, hogy az éves juttatások még a 100 ezer forintot is meghaladhatják.

A vezérigazgató a korábbi OTP Cafeteria kártya kapcsán szerzett tapasztalatokra alapozva elmondta, hogy a legtöbb befizetést a SZÉP Kártya vendéglátás alszámla felé várják. Ezt a szálláshely, végül a szabadidő alszámla követi.

Mit is tud a SZÉP Kártya?

A cafeteria juttatások rendszere 2012. január 1-jével jelentős változásokon ment keresztül. Bizonyos juttatási formák kikerültek a kedvezményes adózású körből, más juttatási formák, így például a meleg-étkezési juttatások keretét megemelték. A legjelentősebb változásként azonban a Széchenyi Pihenő Kártya szolgáltatási köre emelhető ki. A SZÉP Kártya kerete a három fő felhasználási terület miatt három alszámlára kérhető.

Az OTP Pénztárszolgáltató szakértői úgy vélik, hogy a vendéglátás, meleg-étel vásárlás céljára bevezetett alszámla népszerűsége meghaladhatja a másik két szolgáltatási körét. Azonban az OTP, mint a SZÉP Kártya első magyarországi kibocsátója, azt is jelezte, hogy a szálláshelyekkel kapcsolatos szolgáltatási körnek is nagy népszerűséget várnak. Azért is vélekednek így, mert az üdülési csekk fokozatos megszüntetésével a belföldi üdülési és szállásköltségeket ezentúl csak a SZÉP kártyával lehet rendezni.

A Pihenő Kártya rekreációs szolgáltatási körének bővülése segítségével a SZÉP Kártyát egészségcentrumok, uszodák, edzőtermek, sőt még kulturális intézmények is elfogadják.

Az OTP Pénztárszolgáltató vezetője elmondta, hogy 2012-ben mind a kártyafelhasználók, mind az elfogadóhelyek számának nagyfokú növekedése várható. Az OTP csoport korábbi tapasztalatai, stabil háttere és kiterjedt kártyaelfogadó hálózata biztos bázist nyújt a Szép Kártya elérhetőségéhez és használatához bárhol az országban.

További cikkeink: