Hír

Egymillió SZÉP Kártyás munkavállaló

Már egymillió SzépKártya van forgalomban, ami azt jelenti, hogy minden negyedik munkavállaló kap Pihenőkártyát. A plasztikra évről évre egyre több pénzt töltenek fel a munkáltatók.

Az elmúlt napokban a kibocsátott SZÉP-Kártyák száma átlépte az egymilliót. Ez azt jelenti, hogy mára már minden negyedik munkavállaló rendelkezik Széchenyi Pihenő Kártyával. A cafeteria elem népszerűségét az is mutatja, hogy a munkáltatók évről évre egyre több pénzt utalnak az utalványszámlákra. Nem csak a feltöltések összege, hanem a SZÉP Kártya forgalom is folyamatosan növekszik.

A kártyabirtokosoknak köszönhetően több mint 100 millió forint áramlik vissza a gazdaságba naponta. A kártyákra 2014 első felében 51 milliárd forintot töltöttek a munkáltatók. Ez az összeg a tavalyi időszakhoz képest több mint tíz százalékos növekedést mutat. A kártya használatában pedig mintegy 15 százalékos növekedés figyelhető meg.

A kártyahasználat dinamikus növekedése leginkább annak köszönhető, hogy mindhárom alszámla egyenlegéből lehet fürdőbelépőért, fürdőszolgáltatásokért fizetni a SZÉP Kártya elfogadóhelyeken.

Sokan használják a SZÉP Kártya egyenlegüket szállásköltségek fedezésére. Ezen a területen is emelkedést figyeltek meg a szakértők. A Magyar Turizmus Zrt. belföldi igazgatója, Máthé Kinga arra hívta fel a figyelmet, hogy a belföldi szállásdíjak negyedét a vendégek ezzel a fizetési módozattal rendezik.

A Pihenőkártya belföldi turizmusra gyakorolt jótékony hatása vitathatatlan. A gazdasági fejlődés egyenletesebbé válhat azáltal, hogy a Széchenyi Pihenő Kártyákból származó bevétel mintegy 80 százaléka vidékre folyik be, és 20 százaléka erősíti a fővárost. Az által, hogy a munkavállalók belföldön nyaralnak, pihennek, itthon teremtődnek munkahelyek. A minőségi pihenés, a kikapcsolódás pedig pihentebb, hatékonyabb munkaerőt, eredményesebb munkavégzést jelent.

További cikkeink: