Hír

E-számlát kaphatnak az OTP SZÉP Kártyások

Ez év elejétől az OTP Széchenyi pihenőkártya birtokosok, a kártyaelfogadó szolgáltatók, valamint a munkavállalók számára is elérhető az elektronikus formátumú számlázási rendszer. A Szépkártyás ügyfelek a Pénztárszolgáltató honlapján állíthatják be, ha e-számlát kérnek.

A 2014-es esztendő elejétől már az OTP SZÉP Kártya tulajdonosok számára is elérhető az e-számla. A Pénztárszolgáltató vezérigazgatója, Róth Lajos örömmel számolt be arról, hogy a NetLock által fejlesztett elektronikus formátumú számlákat már igényelhetik a kartyabirtokosok. A számla az OTP Pénztárszolgáltató honlapjáról bármikor letölthető. Az új bizonylatokról az ügyfelek e-mail formában kapnak értesítést.

A elektronikus formátumban készült számlák digitális hitelesítéssel rendelkeznek. Az e-számlát készítő szoftver teljes mértékben megfelel a törvény által előírt feltételeknek. A vezérigazgató elmondta, hogy már korábban is együttműködtek a NetLockkal, és az akkori tapasztalatok is pozitívak voltak. Az OTP egy már kipróbált, megbízható szolgáltatást kap az elektronikus számlázási rendszernek köszönhetően.

A NetLock Kft. vezetője elmondta, hogy a Pénztárszolgáltatóval való együttműködés során olyan magasszintű biztonsági követelményekkel, olyan IT-infrastruktúrával találkoztak, melybe tökéletesen sikerült beleintegrálni az elektronikus számlakészítő rendszert.

Az OTP SZÉP-Kártya tulajdonosok az otpszepkartya.hu oldalon részletes tájékoztatást kapnak az ügyfelek arról, milyen előnyei vannak az elektronikus számlának. Az e-számla egyaránt kedvező és praktikus megoldást kínál a kártyabirtokosoknak, a szolgáltató SzépKártya elfogadóhelyeknek, valamint a munkáltatóknak is. A bizonylat hiteles, bármikor letölthető a honlapról.

Társkártya igénylése esetén is igénybe vehető az elektronikus formátum, így nem kell várni a papír alapú számlára. Amennyiben a kártyabirtokos munkavállaló az e-számla mellett dönt, elég a SZÉP Kártya portálon a Saját adatok/Számlázás menüjében bejelölni a megfelelő rubrikát. Ha a későbbiekben mégis inkább a papír alapú számlázást részesítené előnyben az ügyfél, bármikor visszavonható ez a jelölés.

További cikkeink: