Hír

Díjnyertes fesztiválokon bulizhatunk idén is

Az európai fesztiválok között már előkelő helyezést ért el a nagy múltú SZIGET és a Balaton Sound is. A legújabb díjnyertes magyar fesztivál a B.my.Lake. A hazai könnyűzenei rendezvényekre belépő a SZÉP Kártya szabadidő alszámla keretéből is vásárolható.

Évről évre értékelik a különféle fesztiválokat Európa szerte, az European Festival Awards keretében. Kis-, közepes és nagyfesztiválok mellett az új fesztiválok mérkőznek meg a kategória legjobb címéért. A 2013-as esztendő magyarországi fesztiváljai remekül szerepeltek a megmérettetésen.

A nagy fesztiválok között a már több mint 20 éves múlttal rendelkező, 2011-ben győztes SZIGET fesztivál idén is kapott jelölést. A SZIGET Fesztivált ezen felül még a Művészek kedvenc európai fesztiváljai kategória legjobbjai közé is beválasztották.

A közepes méretű rendezvények között hazánkat a zamárdi Balaton Sound és a Sopronban megrendezésre kerülő VOLT fesztivál képviselte. A Balaton Sound 2012-ben végzett a dobogó legfelső fokán.

Az új fesztiválok között a balatonvilágosi B.my.Lake indult, és meg is nyerte kategóriáját. Ez a Balaton-parti rendezvény elsősorban az elektronikus zenét kedvelőknek nyújt tökéletes kikapcsolódást. Tavaly több százan szórakoztatták az érdeklődőket a mainstream, a techno, az electro és az underground műfaj képviselői közül.

A hazai fesztiválok szinte mindegyike többnapos rendezvénysorozat. Bár a főként fiatalokat megmozgató fesztiválokon népszerűek a sátras, kemping-szerű szállás-formák, ilyenkor a hagyományosnak mondható szállásszolgáltatók is sokféle remek akcióval készülnek. A szálláshely-költségeket bármelyik zseb egyenlegéből lehet fedezni. A belépőjegyet a SZÉP Kártya szabadidő alszámla keretéből lehet megvásárolni.

Érdemes már most figyelni a fesztiválok hivatalos oldalait, valamint a jegyértékesítő pontokat, hiszen több jegyárus is megtalálható a SZÉP Kártya elfogadóhelyek között. Az időben, vagy előre megváltott belépők árát gyakran további kedvezményekkel lehet csökkenteni, a helyszíni jegyvásárláshoz képest.

További cikkeink: