Hír

Csúcson az OTP SZÉP-Kártya

A szépkártya a 2014-es évben rekordokat döntött. 800 ezer felett van a kártyabirtokosok száma, ami több mint 10 százalékos növekedést jelent egy év alatt. Elmondható, hogy a Széchenyi pihenőkártya lett a legnépszerűbb béren kívüli juttatási forma.

2014-ben is igazán remek évet zárt az OTP SzépKártya. Egy év alatt több mint tíz százalékkal nőtt a kártyabirtokosok száma, így jelenleg már több mint 800 ezren tudhatnak magukénak OTP-s Szép-Kártyát. A bank emellett megőrizte 75 százalékos piaci részesedését is, ami szintén kiváló eredmény. A 2014-es év remek mutatóiból az is kiderül, hogy a három alszámla közül továbbra is a vendéglátás a legnépszerűbb a munkavállalók számára. Ezt a szállás zseb, majd a szabadidő és rekreációs alszámla követi.

A kedvezményes adózás és az adminisztrációs feladatok egyszerűsége is nagy szerepet játszik abban, hogy a SzépKártya ennyire kedvelt juttatási formává vált a munkáltatók körében. Lehet a dolgozók részére ütemezetten, vagy egy összegben – az év folyamán bármikor, akár visszamenőleg – átutalni a juttatás összegét, a támogatás évi 450 ezer forintig kedvező adóterheket jelent a munkáltatónak.

A Széchenyi Pihenő Kártya jövőjét illetően az OTP Bank cafeteria szolgáltatási vezetője, Gál Tamás továbbra is bizakodó. Ugyanis 2015-től, az új jogszabályok szerint, 200 ezer forintig lehet kedvező adózással bármilyen béren kívüli juttatást adni a dolgozóknak. 200 ezer forint felett pedig kizárólag a SZÉP-Kártya formában nyújtott támogatást számolhat el kedvező feltételekkel a munkáltató.

Gál Tamás úgy látja, hogy „az OTP SZÉP Kártya a magyar családok pihenésének fontos eszközévé vált”. Az elmúlt három esztendő alatt a pihenőkártya-program révén, évről évre több tízmilliárd forint áramlott vissza a magyar gazdaságba, így a vendéglátással, szállásszolgáltatással foglalkozó ágazatokba. A SZÉP-kártya program népszerűségét mi sem mutatja jobban, mint hogy folyamatosan nő a SzépKártya elfogadóhelyek száma országszerte, ahol több mint 45 ezer féle felhasználási lehetőséggel várják a kártyabirtokosokat.

További cikkeink: