Hír

Bővülő SZÉP zsebek a nyári szezonra

Tartalmas főszezonra számíthatnak a szolgáltató SZÉP Kártya elfogadóhelyek. A plasztik népszerűségét tovább emeli a zsebek felhasználásának bővítése. Emellett a kártya egyre tudatosabb használata is megfigyelhető.

A Pihenőkártya alszámláinak bővülő szolgáltatási köre, az ügyfélbarát fejlesztések, valamint a lakosság utazási szokásainak vizsgálata azt mutatja, remek szezon vár a SZÉP Kártya elfogadóhelyekre. Egy kutatás során pedig kiderült, hogy a megkérdezett lakosság majdnem 40 %-a szeretne a főszezonban nyaralni menni.

Hazánk turisztikai célpontjai közül a Balaton örvend a legnagyobb népszerűségnek, de növekszik az Észak-Magyarországi régió iránti érdeklődés is. A megkérdezettek közül sokan tervezik a nyaralásukat fizetős szálláshelyen eltölteni.

A SZÉP Kártya szabadidő alszámlájának bővülése, valamint az egyre tudatosabb kártyahasználat alapján előre vetíthető, hogy a plasztik további sikereket érhet el. A kártyával kapcsolatban a turizmusért felelős államtitkár elmondta, hogy jelenleg az ország bármelyik desztinációjára el lehet menni a SZÉP Kártya egyenleg segítségével.

Az is megfigyelhető, hogy a munkavállalók tudatosan választják a vendéglátó zsebet a feltöltésre – a SZÉP Kártya vendéglátás alszámlája így továbbra is a legnépszerűbb a három közül. A „sportosnak” számító szabadidő zseb ezentúl arra is lehetőséget ad, hogy szabadidős sportrendezvények nevezési díját is ki lehessen vele fizetni.

A szabadidő alszámla további bővítése, valamint az a lehetőség, hogy 2013. július 1-től mindhárom zsebből lehet fürdő-, illetve strand-belépőjegyet vásárolni, további lendületet adhat az utalványkártyának.

A minisztérium legfrissebb adataiból az is kiderül, hogy több mint 21 ezer munkáltató biztosít ilyen fajta béren kívüli juttatási formát a dolgozóinak. A jelenlegi 840 ezer kártyabirtokos pedig lassan 50 ezer helyen fizethet a plasztikkal kényelmesen, készpénz használatát mellőzve.

Címkék:
szabadidő Balaton

További cikkeink: