Hír

Borban az igazság – SZÉP őszi programokkal

A jó borok, a derű és vigasságok időszaka köszönt be az ősz során. A hazai turisztikai régiók nagyszerű rendezvényekkel, gasztronómiai és borkínálattal, a szépkártya elfogadóhelyek pedig akciós ajánlatokkal várják a kirándulókat, pihenni vágyókat.

Az ősz a szüretelés, a mesés színek és a gasztronómiai kalandozások időszaka. Ennek jegyében hirdetett a hazai turizmust népszerűsítő kampányt a Magyar Turizmus Zrt. is. A főszerepben a jó borok és a finom ízek mellett kedvezmények és akciós szálláshelyek találhatóak.

A magyarországi szálláshelyek, SZÉP Kártya elfogadóhelyek ajánlatai között százalékos kedvezmények, illetve 2=3 típusú akciós ajánlatok is várják az érdeklődőket. Szüret, borok és túrák mellett a hazai neves borvidékek párlatait kóstolhatják végig a kalandozók. 22 borvidékünk közül kettő az UNESCO Világörökségi listáján is megtalálható. Tokaj-Hegyalján a jó borokhoz finom ételek dukálnak, így a gasztronómia rajongóinak is érdemes útra kelni az őszi időszakban.

A tradicionális ízek és a modern konyha változatos világa a családias kisvendéglőktől az exkluzív éttermekig az egész országban várja az éhes túrázókat. Akár a SZÉP Kártya vendéglátás alszámla egyenlegének segítségével is csillapíthatjuk éhségünket. Bornapok, szüreti fesztiválok és disznótoros hagyományok, versenyek színesíthetik tovább az ősz csodás árnyalatait. Pécs a XVII. Európai Bordalfesztiválnak ad otthont, a megnyitóra a Batthyány Pincében kerül sor, villányi bormustrával kísérve. Akik pedig a folklórt, a hagyományőrzést is szívesen veszik, feltétlenül vegyék tervbe a pécsváradi leányvásár eseményét. Pécsvárad és a mesés panorámát biztosító Zengő-hegy is túrázásra, szőlőszedésre hívogat.

A bor, a derű és a jó társaság feledteti az egyre hűvösebbé váló időt. Ezt is figyelembe veszi a kampány új közösségi alkalmazása. A „Legyen egy vendéged” névre hallgató kezdeményezés során felkelthetjük ismerőseink, barátaink érdeklődését is egy általunk választott turisztikai régió ajánlatával kapcsolatban. Akár további kedvezményeket is kaphatnak, akik így mennek pihenni az őszi időszakban.

Bor, gasztronómia, akciós ajánlatok és a SZÉP kártya elfogadóhelyek egész országot lefedő kínálata teheti még tökéletesebbé a nyárbúcsúztató időszakot. Érdemes derűsen venni az őszi időszakot. Remek élményekkel gazdagodhatunk az évszak rendezvényeinek köszönhetően!

További cikkeink: