Hír

Az OTP SZÉP Kártya a Balaton sztárja

Az idei főszezonban a Balaton partján használták legtöbbet az OTP szépkártya szállás alszámláját. A közép-magyarországi régió 12 százalékos értékével szemben a dunántúli, balatoni régióban közel 70 százalékban fizettek a szállás zsebből a kártyabirtokosok.

A SZÉP Kártyával rendelkező emberek és az elfogadóhelyek számának dinamikus növekedése azt mutatja, hogy a plasztikkártya jelenleg az egyik legnépszerűbb béren kívüli juttatási forma. A kártyahasználat számadatai azt bizonyítják, hogy az emberek egyre többet fizetnek ebből a cafeteria keretükből.

Az OTP Pénztárszolgáltató statisztikát készített a SZÉP Kártyájukkal való fizetésekről. Az adatokból kiderült, hogy az OTP SZÉP Kártyát a nyári szezon idején leginkább a Balaton körül használták. Az OTP Széchenyi Pihenő kártyákat a Dunántúli régióban bonyolított legnagyobb forgalmat. A szállás alszámla keretéből történő kifizetések a kiemelt turisztikai régiókban közel 70 százalékot tesznek ki. A Pest megyét és Budapestet is magában foglaló Közép-Magyarországi régióban a szállás alszámla használati aránya, az összes költéseket figyelembe véve, kb. csak 12 százalékos volt.

Több mint félmillió OTP SZÉP Kártya tulajdonos és több mint 15 ezer elfogadóhely található országszerte. A kártyákra feltöltött összegek is jelentősen, közel 60 százalékkal emelkedtek a 2012. május végét és szeptember elejét átfogó időszakban. Ezen adatok az utalványkártya egyértelmű sikerét mutatják, ami a korábbi kétkedőket is egyre inkább meggyőzi.

A pénztárszolgáltató képviselő beszámoltak a Magyar Turizmus Kártya (Hungary Card) kibocsátójával történt megállapodásról is. Ennek értelmében a SZÉP Kártya a Hungary Card-ot kiegészítve, azzal együttműködve, további kedvezményeket és lehetőségeket biztosít a kártyabirtokosok számára.

A Szépkártya adatok kapcsán a Fürdőszövetség és a falusi turizmus szolgáltatói is kedvezőnek minősítették az elmúlt időszakot. A fürdőszövetség vezetése a 2012-es nyári szezont jónak mondta. Kitért viszont arra, hogy az utalványkártya felhasználásában, a fürdők, egészségturisztikai szolgáltatók szempontjából fontos és hasznos lenne az alszámlák (zsebek) közötti átjárhatóság megoldása.

A falusi turizmus szövetség képviselői örömmel számoltak be arról, hogy a vidéki turisztikai, pihenési lehetőség egyre nagyobb körben terjed. A FATOSZ és az OTP SZÉP Kártya közötti megállapodás is segíti mind a kártyával való fizetés, mind a falusi turizmus népszerűsítését.

További cikkeink: