Autókölcsönzés SZÉP Kártya segítségével?

Bár felhasználhatósága tengernyi szolgáltatási kört lefed, még a sportszer-kölcsönzést is, de a SZÉP Kártya autókölcsönzéshez nem használható.

A SzépKártya működéséről szóló jogszabály módosításakor annak szolgáltatási köreiben jelentős bővítéseket vezettek be. Sok új szolgáltatás vált elérhetővé 2013-tól kezdődően. Ilyen többek között a kölcsönzés, bérlés lehetősége. Az a hír is napvilágot látott, hogy a SZÉP Kártya autókölcsönzés esetén is használható! Hasonlóképpen, mint a kerékpár-bérlés, vagy a különféle sporteszközök, felszerelések kölcsönzése esetén. A nyaralás alatti autókölcsönzés még kevésbé elterjedt hazánkban. Ez a lehetőség fellendíthetné az autókölcsönzők forgalmát.

A jogszabály alapos áttanulmányozása alapján elmondhatjuk, hogy ez sajnos nem igaz. Az autókölcsönzés a 79.90 Egyéb foglalás TEÁOR'08 kód alá tartozik. Viszont a SZÉP Kártya jelenleg hatályos kormányrendeletében a 79.90-ből csak az idegenvezetés szolgáltatás fizethető.

A plasztik ugyanakkor ennek ellenére is igazán változatos használatot tesz lehetővé. Sokan hiányolták a Pihenőkártya megjelenését követően az uszodabérlet, illetve horgászjegy vásárlási opciót. A 2012. év végi változtatások során ezek is bekerültek a jogszabályba.

A keretből természetesen szállással kapcsolatos költségeket is finanszírozhatunk, ahogy a népszerű wellness és fürdőszolgáltatások árait is fizethetjük a rendelkezésre álló egyenlegből.

Ráadásul a 2023 elején életbe lépett változtatásoknak köszönhetően a Pihenőkártya soha nem látott rugalmassággal bír. A zsebek eltörlését követően ugyanis egyetlen alszámlára érkezik a juttatás, így a rendelkezésre álló keret szabadon felhasználható akár fürdőbelépő, illetve fürdőszolgáltatások finanszírozására is.

A Széchenyi Pihenő Kártya egy praktikus és modern juttatási forma. A SZÉP Kártya autókölcsönzés esetében ugyan nem használható, de sporttanfolyamok, színház- és koncertjegy, illetve sok más nagyszerű szolgáltatás finanszírozását is lehetővé teszi.

Címkék:
szabadidő