Hír

Alszámlák közti átcsoportosítás az MKB SZÉP Kártya esetében

Ha az MKB szépkártya birtokosa szeretne változtatni azon, hogy munkáltatója mely alszámla keretét töltse fel, érdemes ezt még az utalás előtt jelezze a munkáltató felé. Az átutalt és lekönyvelt összeg alszámlák közötti átcsoportosítására a kormányrendelet szerint utólagosan nincs lehetőség.

Az MKB SZÉP Kártya tulajdonosok számára igen fontos információ jelent meg a bank Pihenő Kártyával foglalkozó weboldalán. A tájékoztatás az alszámlákra érkezett juttatási összegek átcsoportosításával foglalkozik.

A pénzintézet arról tájékoztatja szép-kártyás ügyfeleit, hogy – a korábban megjelent hírekkel ellentétben – a Pihenő kártya kibocsátását és felhasználását szabályozó kormányrendelet értelmében, a munkáltató által átutalt, valamint az adott alszámlára már lekönyvelt juttatási összegeket nem lehet átcsoportosítani másik alszámlára. Ezt a keretösszeget csak az alszámlának megfelelő szolgáltatási körben lehet felhasználni.

Ha a juttatás egy összegben érkezik az utalványkártyára, a könyvelést követően utólagos változtatásra már nincs mód. Amennyiben viszont a munkáltató az adott évben havonta, vagy negyedévente biztosítja dolgozói számára a támogatást, és a munkavállaló szeretné, hogy másik alszámlára érkezzen a cafeteria támogatás, akkor lehetőség van a módosításra.

Az MKB Bank azt javasolja a munkáltatóknak, hogy legyenek tekintettel a dolgozóik esetlegesen megváltozott igényeire, és a következő utalások kapcsán a dolgozók által kért másik SZÉP Kártya alszámlára küldjék el a támogatást.

Az elmúlt időszak során a SZÉP Kártya-rendszer minden szereplője tapasztalatokat szerezhetett a kártya használatával, működésével kapcsolatban. Érdemes kellően átgondolni, hogy a kártyabirtokosok mely a juttatás összegét az alszámlák között miként osztják fel.

További cikkeink: