Alszámlák közti átcsoportosítás az MKB SZÉP Kártya esetében

Ha az MKB szépkártya birtokosa szeretne változtatni azon, hogy munkáltatója mely alszámla keretét töltse fel, érdemes ezt még az utalás előtt jelezze a munkáltató felé. Az átutalt és lekönyvelt összeg alszámlák közötti átcsoportosítására a kormányrendelet szerint utólagosan nincs lehetőség.

Az MKB SZÉP Kártya tulajdonosok számára igen fontos információ jelent meg a bank Pihenő Kártyával foglalkozó weboldalán. A tájékoztatás az alszámlákra érkezett juttatási összegek átcsoportosításával foglalkozik.

A pénzintézet arról tájékoztatja szép-kártyás ügyfeleit, hogy – a korábban megjelent hírekkel ellentétben – a Pihenő kártya kibocsátását és felhasználását szabályozó kormányrendelet értelmében, a munkáltató által átutalt, valamint az adott alszámlára már lekönyvelt juttatási összegeket nem lehet átcsoportosítani másik alszámlára. Ezt a keretösszeget csak az alszámlának megfelelő szolgáltatási körben lehet felhasználni.

Ha a juttatás egy összegben érkezik az utalványkártyára, a könyvelést követően utólagos változtatásra már nincs mód. Amennyiben viszont a munkáltató az adott évben havonta, vagy negyedévente biztosítja dolgozói számára a támogatást, és a munkavállaló szeretné, hogy másik alszámlára érkezzen a cafeteria támogatás, akkor lehetőség van a módosításra.

Az MKB Bank azt javasolja a munkáltatóknak, hogy legyenek tekintettel a dolgozóik esetlegesen megváltozott igényeire, és a következő utalások kapcsán a dolgozók által kért másik SZÉP Kártya alszámlára küldjék el a támogatást.

Az elmúlt időszak során a SZÉP Kártya-rendszer minden szereplője tapasztalatokat szerezhetett a kártya használatával, működésével kapcsolatban. Érdemes kellően átgondolni, hogy a kártyabirtokosok mely a juttatás összegét az alszámlák között miként osztják fel.