Hír

A vendéglátás is erősödik a SZÉP-Kártya révén

Évről évre folyamatosan nő a SzépKártya elfogadóhelyek és a kártyabirtokosok száma. A turizmus mellett a Széchenyi Pihenőkártya a vendéglátás ágazatának is jelentős erősödést hozott. A Pihenőkártya milliárdokat forgat a belföldi gazdaság ágazataiba.

Az idei nyáron rekordot döntött a vendégéjszakák száma. Több mint kétmillió éjszakát töltöttek a hazai szálláshelyeken a belföldi pihenést választó munkavállalók. Az adatok szerint a júliusi, augusztusi hónapokban 726 ezren nyaraltak hazánk határain belül. A SZÉP-Kártya elfogadóhelyek forgalma azonban inkább a vendéglátás alszámla tekintetében erősödött.

A kártyabirtokosok nagyon gyakran használják cafeteria keretüket akár a napi meleg étkezés finanszírozásához. A SzépKártya vendéglátás alszámla a három kártyazseb közül mindig is a legkedveltebb volt. A zsebből – a másik két alszámlához hasonlóan – szállásköltségek díját is fedezni lehet, a legutóbbi módosításoknak köszönhetően pedig fürdőbelépő vásárlására is felhasználható.

Bár a Pihenőkártya nem teszi lehetővé, hogy a napi, heti bevásárlást finanszírozzuk belőle, a cafeteria keret segítséget nyújthat akár a mindennapi étkezés megoldásához is. Az elfogadóhelyek között nagyon sok olyan szolgáltató található, amely meleg étel házhozszállítással is foglalkozik. A kártyahasználók szokásainak megfigyeléséből kiderül, hogy már nem kizárólag az éttermek jutnak eszünkbe a „SZÉP Kártya vendéglátás alszámla” kifejezés hallatán. A fiatalabb generáció rendszeresen használja cafeteria keretét a különböző gyorséttermek pénztárainál is.

A Széchenyi Pihenő Kártya, mint béren kívüli juttatás, a belföldi turizmus fellendítése érdekében jelent meg. Évről évre több pénzt, milliárdokat forgat vissza a magyar gazdaság ágazataiba. Segítségével a belföldi turizmus az elmúlt évek alatt megerősödött. A plasztik révén olyan családok is üdülési lehetőséghez juthattak, akiknek korábban anyagi helyzetük ezt nem tette lehetővé.

További cikkeink: