Hír

A SZÉP Kártya vezeti a listát

A béren kívüli juttatások népszerűségi listáján az első helyen a SZÉP Kártya áll. A c1 cafeteria által készített elemzés szerint a Pihenőkártya mellett az egészségpénztári juttatások és a helyi utazási támogatás, valamint az Erzsébet utalvány is igen népszerű.

A c1 cafeteria elkészítette legújabb elemzését, amely szerint a SZÉP Kártya vezeti a népszerűségi listát a cafeteria elemek között. Az elemzés kimutatta, hogy a kártya közel 28% részesedéssel lett a legnépszerűbb juttatás a munkavállalók nyilatkozatai alapján.

A cafeteria rendszer új szabályozása láthatóan felborította az eddig meglévő népszerűségi sorrendet a juttatási formák között. A tavalyi favoritnak számító melegétel-utalványok (három francia szolgáltató által kerültek forgalomba) drasztikus visszaesést mutatnak. A legjobb pozícióban a SZÉP Kártya által biztosított juttatások vannak. Ezt követik az egészségpénztári juttatások, valamint a helyi közlekedéssel kapcsolatos hozzájárulások. Az idei év másik új cafeteria-eleme, az Erzsébet utalvány az ötödik helyen található az adatok szerint.

A c1 cafeteria által készített elemzés azt is megmutatta, hogy az egészségpénztári juttatás népszerűsége a tavalyi adatokhoz képest 50%-kal erősödött.

A Széchenyi Pihenőkártya népszerűsége abban is mérhető, hogy országszerte nagyon sok elfogadóhelyet lehet találni. A három pénzintézet közül az OTP volt az első, amely megkezdte a kártyakibocsátást. Jelenleg közel tízezer elfogadóhely várja az OTP SZÉP Kártya birtokosokat. Az MKB Bank már több mint 5500 szolgáltatóval kötött szerződést, míg a harmadikként csatlakozó K&H SZÉP Kártya elfogadóhelyek száma is lendületesen emelkedik, már átlépte a 4500-at.

A pihenő-kártya három alszámlával rendelkezik, amelyekre összesen maximum évi 450.000 Ft-ot utalhat a munkáltató kedvezményes adózási feltételek mellett. Az alszámlákat tekintve a vendéglátás alszámla örvend a legnagyobb népszerűségnek, ugyanis a SZÉP Kártyára küldött juttatások több mint fele érkezik a vendéglátáshoz kapcsolódó zsebbe. A vendéglátás alszámla éves kerete 150.000,- Ft.

A szállás alszámla kerete a legmagasabb, ide évente maximum 225.000,- Ft utalható. A legsokoldalúbb felhasználást biztosító szabadidő és rekreáció alszámla feltöltését pedig évi 75.000,- Ft-os keretben határozták meg.

További cikkeink: