Hír

A SZÉP Kártya nyaralási főszezon utáni mérlege

Az augusztusi adatok a SzépKártya további népszerűség növekedését mutatják. Közel tízmilliárd forintot költöttek a kártyabirtokosok a SZÉP Kártya elfogadóhelyeken. A számok egyre inkább sikerről tanúskodnak.

A júliusi számadatok még arról szóltak, hogy a SzépKártya birtokosok az év első felében az addig feltöltött keretösszeg közel harmadát használták fel. A Nemzetgazdasági Minisztérium 2012. augusztus 31-i összesítéséből kiderül, hogy egy hónap alatt jelentősen megnövekedett a SZÉP-kártyával történő fizetések száma. A jelenlegi, az utalványszámlákra feltöltött 52 milliárd forint felét, közel 26 milliárd forintot fizettek az utalványkártyával a SZÉP Kártya elfogadóhelyeken. Egy hónap alatt közel tízmilliárd forintos forgalmat könyvelhettek el a szolgáltatók.

A statisztika egyértelműen mutatja, hogy egyre bátrabban használják a kártyabirtokosok az utalványkártyát. A vendéglátás alszámla népszerűsége továbbra is verhetetlen. A zsebbe feltöltött közel 30 milliárd forint több mint felét a kártyabirtokosok már elköltötték. A szállás alszámlára feltöltött majdnem 15 milliárd forint fele szintén kifizetésre került a szállás-szolgáltatóknál. A szabadidő keretbe, mely a legkisebb éves kerettel rendelkezik, eddig összesen 8 milliárd forintot utaltak a munkáltatók, melyből eddig 3 milliárd forintot költöttek a kártyahasználat során.

Egyre többen, egyre gyakorlottabban használjuk a kártyát, és a szolgáltató SZÉP Kártya elfogadóhelyek száma is folyamatosan emelkedik. Népszerűsége a kezdeti nehézségek ellenére meggyőző. A Széchenyi Pihenő Kártya rendszer szereplői egyre nagyobb rutinnal kezelik a pihenőkártyával kapcsolatos teendőket. A három kártyakibocsátó bank (OTP, MKB, K&H) augusztus végéig 720 ezer darab főkártya-, és több mint 15 ezer társkártya-szerződéssel, több mint 32 ezer szerződött szolgáltatóval és közel 18 ezer szerződött munkáltatóval büszkélkedhet. Az utalványkártyákat egyre több pénzintézet banki terminálján is lehet használni.

További cikkeink: