Hír

A SZÉP-kártya is hozzájárult az idei szezon sikeréhez

A hazai turizmusban idén nyáron pozitív eredményeket tapasztalhattak meg a szakemberek. Nőtt a belföldi szálláshelyek forgalma és a hazai vendégek száma is. A SZÉP Kártya használatában is jelentős növekedés volt megfigyelhető.

A belföldi turizmus az idei nyári szezonban igazán jó eredményeket ért el. A magyarországi szálláshelyek forgalmában több mint 6%-os növekedést tapasztaltak, ráadásul a hazai vendégek száma 7,6%-kal emelkedett. Ez a nyár az elmúlt húsz év legsikeresebb szezonját hozta.

A hazai turizmus népszerűségének növekedése nem csak abban figyelhető meg, hogy a vendégforgalom milyen mutatókat produkál. A belföldi turizmus, mint iparág népszerűsége is emelkedett. A felsőoktatási szakok rangsorában a harmadik legnépszerűbb lett a turizmus-vendéglátás szak.

A KSH adatai mellett a Széchenyi Pihenő Kártya forgalma, adatai is bizonyítják, hogy egyre többen választjuk a belföldi szálláshelyek kínálatát a pihenés idején. A SZÉP Kártya elfogadóhelyek számának növekedése mellett a kártyahasználók tábora is folyamatosan emelkedik. A legújabb hírek pedig arról tájékoztatnak, hogy már banktól független kártyaterminálokon is lehet a SZÉP Kártya egyenlegekből fizetni a szolgáltatóknál.

A turizmus, a vendéglátás rég nem látott sikereket ért el ebben a szezonban. A nyaralások időtartamában csökkenés látszik – kevesebb vendégéjszakát töltünk egy adott szálláshelyen. Az is megfigyelhető ugyanakkor, hogy több, rövidebb ideig tartó nyaralást, hosszú hétvégét használtunk pihenésre idén.

A siker annak is köszönhető, hogy a turisztikai szakemberek milyen gyorsan tudnak alkalmazkodni a változó helyzetekhez. A belföldi turizmus jövőjét a kreativitás és az alkalmazkodás további sikerekre vezetheti. A szakma népszerűsége, a fiatal generáció választása sem véletlen.

Ahogy a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola Turizmus és Vendéglátás Intézetének vezetője is elmondta, a fiatalok felismerik a hazai utaztatásban rejlő lehetőségeket. Nőtt a munkaerő-kereslet az idegenforgalomban, és tudatosság figyelhető meg a fiatalok szakirányú választásában is. Ez előre vetíti a belföldi turizmus további fejlődését és sikereit.

Címkék:
SZÉP Kártya

További cikkeink: