Hír

A SZÉP Kártya és az Erzsébet utalvány eredményei szeptemberig

Több mint 32 ezer SZÉP Kártya elfogadóhely, és több mint 22 ezer, az Erzsébet utalvány fogadására kész szolgáltató várja a munkavállalókat országszerte. A két legnépszerűbb cafeteria elemmel egyre több helyen fizethetünk.

Az idei nyár a cafeteria elemek szempontjából sikeresnek mondható, mind a SZÉP Kártya, mind az Erzsébet utalvány tekintetében. A szeptember végéig összesített adatok szerint közel 720 ezer darab SZÉP Kártyát igényeltek a munkáltatók a három kártyakibocsátó banktól (OTP, MKB, K&H) a dolgozók részére, és majd 2 millió munkavállaló kért Erzsébet utalványt béren kívüli juttatásként.

A Pihenőkártyával csak augusztusban közel tízmilliárd forintnyi értékben fizettek a SZÉP-Kártya elfogadóhelyeken a kártyabirtokosok. Ez az összeg felülmúlta a kártyával kapcsolatos várakozásokat. A szakértők az kártyarendelés kapcsán úgy vélik, a jövő év elejével újabb nagy igénylési hullám várható.

A SZÉP Kártya elfogadóhelyek száma meghaladta a 32 ezret. Az Erzsébet utalványt több mint 22 ezer helyen fogadják el a szolgáltatók. A nagyobb áruházláncok közül az Erzsébet utalvánnyal a CBA, a COOP, a Reál, Arzenál és Tesco áruházak, valamint a MOL benzinkutak mellett október 15-től a SPAR és az InterSPAR áruházaiban is lehet fizetni. Fontos azonban tudni, hogy október 15-től egyelőre a cafeteria típusú és a szociális étkezési típusú Erzsébet utalványokat fogadják el a SPAR-ban és az InterSPARban. November 15-től azonban a gyermekvédelmi típusú Erzsébet utalvány is beváltható ezekben az áruházakban.

A multik közül a TESCO és az Auchan áruházaiban lehet a Széchenyi Pihenő kártyával fizetni. Azonban itt is fontos tudni, hogy csak a külön kasszás grillpultokban készült ételért lehet a SZÉPKártya vendéglátás alszámla keretéből az utalványkártyával fizetni.

További cikkeink: