Hír

A SZÉP-Kártya adja a belföldi turizmus lendületét

A hazai turizmus egyik legfőbb mozgató rugója a szépkártya lett. A nyaralni vágyók közül egyre többen fizetnek a pihenőkártyával. A nyári szezon legnépszerűbb települései között a Balaton környéki városok és további fürdővárosok szerepelnek.

Tombol a nyár, bár az időjárás gyorsan másféle arcát is mutathatja. Közben a belföldi turizmus újabb rekordokat döntöget. Mindez a SZÉP Kártya felhasználásában tapasztalható komoly növekedésnek is köszönhető. A nyári szezonban ugyanis lényegesen többet költünk a Széchenyi Pihenő Kártya segítségével.

A SzépKártya forgalmának növekedése annak is köszönhető, hogy a tavaszi időszak végéig a kártyabirtokosoknak a 2012-ben utalt cafeteria keret felhasználásáról is dönteniük kellett. A Pihenőkártya egyenlegét előfoglaláshoz is fel lehet használni, így sokan már május 31-ig lefoglalhatták a nyári vakáció idejére a szállásukat.

A legkedveltebb belföldi célpontok között idén is a Balaton és környéke viszi a pálmát. A magyar tengert körülvevő települések között Siófok végzett a népszerűségi versenyben. A nyári szezonra jellemző fesztiválok idején a szállások még kelendőbbek, így célszerű időben megszervezni a megfelelő szálláshelyet.

A SZÉP Kártya elfogadóhelyek között sokféle árfekvésben találhatunk nekünk tetsző szállástípust, a kempingek egyedi hangulatától kezdve a csúcskategóriás szállodák ajánlatáig. A különböző szálláshelyek között az apartmanok, vendégházak mellett a 4-5 csillagos szállodák a legkeresettebbek. Ez azt is mutatja, hogy többet költünk nyaralásra, szállásra, mint korábban.

A legnépszerűbb településekre vonatkozólag – az előfoglalási adatokat figyelembe véve – az egyik ismert szállásportál a következő tízes listát állította össze: Siófok, Hajdúszoboszló, Balatonfüred, Balatonlelle, Zamárdi, Gyula, Balatonboglár, Zalakaros, Eger és Keszthely. A lista alapján megfigyelhető, hogy a nyár legkedveltebb célpontjainak mind közük van a vízhez, mert vagy Balaton-parti városok, vagy fürdővárosok.

A Széchenyi Pihenő Kártyát azért is hozták létre, hogy erősítse a hazai turizmust. Az indulása óta eltelt idő azt bizonyítja, hogy a SzépKártya beváltotta a hozzá fűzött reményeket.

További cikkeink: