Hír

A SZÉP Kártya 2012. cafeteria zászlóshajója

A Széchenyi Pihenő Kártya (SZÉP-kártya) a párhuzamosan futó kampányoknak köszönhetően egyre ismertebbé válik, társadalmi elfogadottsága is jó úton halad. Ez még tovább fogja generálni az elfogadóhelyek számának eddig is intenzív növekedését.

2012-re alapjaiban változott meg a béren kívüli juttatások rendszere. A kormány egyértelműen a SZÉP Kártya és az Erzsébet-utalvány mellett tette le voksát. A dolgozók bérének kiegészítésére szolgáló cafeteria rendszer alapvető módosításaitól a gazdaságfejlesztési célok megvalósulását is várják.

Az előző években általánossá váló étkezési utalványok piaci részesedését a 2012-es szabályozás jelentősen visszaszorította. A 2011 novemberében „felbukkanó” Erzsébet-utalvány létrehozásával igyekeztek tompítani a keletkezett űrt. Kitapintható, hogy a társadalom felől érkező kritikus visszajelzések eljutottak a döntéshozókhoz. Egyebek mellett az, hogy a SZÉP-Kártya csak részben tudja átvenni az eddig jól bevált étkezési jegyek helyét. Az Erzsébet-utalvány kitűnően alkalmas erre a feladatra. A havonta 5.000 Ft-ig kedvezményes adózás (30,94%) alá eső utalvány kizárólag kész étel vásárlására felhasználható étkezési jegy. Kizárólagos forgalmazója a Nemzeti Üdülési Szolgálat Kft.

Míg az étkezési utalványokat részben, addig a szintén magas ismertségnek és elfogadottságnak örvendő Üdülési Csekk kiváltására teljes egészében alkalmas a Széchenyi Pihenő Kártya. A megszületését övező kezdeti bizonytalankodás után a SZÉP Kártya 2012 cafeteria siker elemévé válhat. A jelenleg még tapasztalható idegenkedést várhatóan a gyors megkedvelés váltja fel, hisz számos előnnyel bír az üdülési csekkhez képest.

Amikor a most még fanyalgók majd jártukban-keltükben Szép Kártya elfogadóhelyek tömegével találkoznak, és nem kell pl. a papír alapú címletekkel bajlódniuk, akkor bizonyára ők is gyorsan rájönnek, hogy a váltás szükségszerű és jövőbe mutató.

További cikkeink: