Hír

A hosszabb szezon a SZÉP-Kártya számlájára írható

Bár nincs meghatározott időpont arra, meddig is tart, a szakemberek szerint még nem ért véget a szezon a Balatonon. A szezon hosszabbodását a Nemzetgazdasági Minisztérium a jó idő mellett a SZÉP Kártya számlájára is írja.

A megszokottnál tovább tart idén a szezon a Balatonon. A szállodák továbbra is szinte teltházzal működnek. Mindez nem csak a jó időnek köszönhető. A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerint a SZÉP Kártya számlájára is írható, hogy idén sokkal többen nyaraltak belföldön.

Az idei nyár igazán jó forgalmat hozott a magyar tenger partján álló szálláshelyeknek, így a SZÉP Kártya elfogadóhelyeknek is. A strandokat nagyon sokan látogatták, és az augusztus 20-i hosszú hétvégén csúcsüzem volt a Balaton partján. Az egyik siófoki szálloda, az Azúr Hotel Siófok vezetője úgy nyilatkozott, a lehűlés sem vette el a nyaralók kedvét. Sokan hosszabbították meg a pihenést, és a szálloda most is teltháznak örvend. Ez a forgalom várhatóan egészen az iskolakezdésig kitart.

Bár a gyakorlat eddig azt mutatta, hogy augusztus 20-át követően jelentősen csökken a forgalom, nincs egyértelmű időpont arra, hogy meddig tart a nyári szezon. Amennyiben a jó idő kitart, a megszokottnál hosszabb szezonra számítanak a Balaton környéki szállásszolgáltatók az ünnepi hosszú hétvége utáni kalkulációik szerint.

A Nemzetgazdasági Minisztérium turisztikai főosztályának vezetője szerint a szezon meghosszabbodása a SzépKártya elterjedésének is köszönhető. Nemes Andrea úgy nyilatkozott, egyértelműen kimutatható az összefüggés a SZÉP-Kártya használata és a belföldi üdülések között.

A Széchenyi Pihenő Kártya alszámláinak átjárhatósága további lökést adott az utalványkártya népszerűségének. A kártyabirtokosok a szállásköltségek mellett már fürdők és strandok belépőjegyét is mindhárom zsebből megvásárolhatják. A szállás alszámla rugalmasabbá válása is fokozza a kártyás fizetések gyakoriságát. Az idei nyár tapasztalatai alapján elmondható, hogy a SZÉP-Kártya stabil húzóerőként jelent meg a belföldi turizmusban.

További cikkeink: