Hír

A fürdővárosok a legnépszerűbbek az ünnepek alatt

A külföldi turisták számára az ünnepek alatt Budapest a tökéletes úti cél. A hazai turisták körében a fürdővárosok örvendenek nagy népszerűségnek. Az év végi ünnepi időszakra jellemző, hogy a vendégek harmada egészen január hatodikáig tolja a pihenést.

Az országban már 3 hónapja tartanak a karácsonyi-szilveszteri szezonra szóló akciós ajánlatok, így október óta lehet foglalni a szálláshelyek között. Az egyik szállásportál statisztikája szerint, a tíz legkeresettebb „ünnepi” szállás közé 7 fürdőváros került. Budapest mellett megtalálható itt Hajdúszoboszló, Eger, Sopron, amit Gyula, Zalakaros és Sárvár, továbbá Hévíz és Miskolctapolca követ. Egerszalók is bekerült a top 10-be. A neves városi gyógy- és wellness fürdő akciós ajánlatai megtalálhatóak a SZÉP Kártya elfogadóhelyek kínálatában.

Sokan úgy használják ki a SZÉP Kártya egyenlegüket, hogy szeretteiknek üdülést, pihenést adnak ajándékba. A meglepetés-üdülések értéke átlagosan 45 ezer forint körüli. A Szép-kártyás foglalások aránya – akár saját célra, akár ajándék-üdülés formájában – közel tíz százalékkal emelkedett. Mivel a legutóbbi módosítások értelmében már fürdőbelépő is vásárolható mindhárom alszámla keretéből, várhatóan ez az arány tovább emelkedik.

Az ünnepi kikapcsolódás, leginkább a szilveszteri ajánlatok legnépszerűbb szolgáltatása a szilveszter éjszakai ünnepi vacsora. Sok szálláshely készül valamilyen extra szolgáltatással az ünnepi csomagajánlatok mellé. A kisebb vendégházaknál üdvözlő italt vagy apró ajándékot tartalmazhat a meglepetés, míg a nagyobb szállodák esetében akár szilveszter éjszakai sztárprodukció is színesítheti a hangulatot.

A SZÉP Kártya elfogadóhelyek a kártyabirtokosok számára további kedvezményekkel készülhetnek. Ajándék éjszaka, vagy százalékos mértékben mérhető kedvezmény is felmerülhet.

Akik pedig már a 2014-es esztendőre terveznek, örömhírként szolgálhat, hogy jövőre 5 hosszú hétvégével lehet kalkulálni. A hosszú hétvége nem csak a kártyabirtokos dolgozóknak jelent extra pihenést. Az így meghosszabbított hétvégék a belföldi turizmus piacára is kedvező hatást gyakorolnak.

Címkék:
szállás fürdő

További cikkeink: