Hír

A Fürdők éjszakája 2020-ban is remek program

Nagy sikere volt a tavalyi évben, így idén is megrendezésre kerül a Fürdők Éjszakája nevű program. A résztvevő SZÉP Kártya elfogadóhelyek között is megtalálható fürdők a rendhagyó nyitva tartás mellett különleges programokkal várják vendégeiket.

Már tavaly is nagy sikerrel zajlott a Fürdők Éjszakája névre hallgató, különleges programokkal dúsított rendezvénysorozat. A programban sok fővárosi fürdő – legtöbbjük a SZÉP Kártya elfogadóhelyek között is megtalálható – vett részt a múlt évben. Idén is több gyógyfürdő, neves fürdővárosok gyógy- és termálfürdői kínálnak remek szórakozást e rendhagyó eseményen.

A különleges hangulatú programok keretében a fürdőzőket remek zenék és neves művészek is szórakoztatják. Egyebek között a Bükfürdői Termálfürdő, a Harkányi Gyógyfürdő, valamint a Zalakaroson található Termálfürdő is sztárvendégekkel, koktélokkal és más meglepetéssel készül vendégei számára.

A fővárosi fürdők már azt is előre jelzik, hogy az ünnepek idején hogyan változik a nyitva tartási rend. A budapesti gyógyfürdők szinte mindegyike fogadja a vendégeket március 15-én, valamint húsvét vasárnap, és húsvét hétfőn is. A SZÉP Kártya szabadidő alszámla keretét lehet jelenleg a belépőjegy megváltására fordítani

A Magyar Fürdőszövetség azonban szeretné elérni, hogy – a szálláshely szolgáltatásokhoz hasonlóan – a fürdőszolgáltatások költségeit, a fürdőbelépőket is lehessen mindhárom alszámla egyenlegéből rendezni. A szövetség által a kezdetektől fogva támogatott, és népszerűsített SZÉP Kártya használata dinamikusan növekszik ugyan, de az alszámlák közötti kötöttség miatt visszaesett a fürdők, fürdőszolgáltatások iránti kereslet. A probléma orvoslására, a szövetség javasolta a Széchenyi Pihenő kártya működését szabályozó rendelkezések ilyen irányú módosítását, az átjárhatóság kérdésének megoldását.

További cikkeink: