Hír

A Csárda Napokon érdemes felfedezni a vidék ízeit

A hagyományokra is hangsúlyt helyező, egyedi hangulatú falusi turizmus népszerűsítése fontos. A Falusi Turizmus Országos Szövetsége (FATOSZ) fontosnak tartja, hogy a falun levő szállásadók is csatlakozzanak az elfogadóhelyek körébe.

A vidék nyugalmát és hangulatát leginkább a falusi turizmus szolgáltatást nyújtó szállásadók kínálatában lehet megtalálni. Azok számára, akik maguk mögött hagynák a nagyvárosok nyüzsgését, vagy szeretnének betekintést nyerni a hagyományok világába, a falusi szálláshelyek hangulata az ideális.

Az országban sok helyen találkozhatunk „napraforgós” vendégházakkal. A SZÉP Kártya elfogadóhelyek között is találni ilyen szálláshelyeket. De mit is jelent az, hogy napraforgós?

A FATOSZ olyan Nemzeti Tanúsító Védjeggyel látja el az arra érdemes falusi szálláshelyeket, melyek a szállodák csillagjaihoz hasonló módon minősítik az adott szállásszolgáltatót. A napraforgók nem csak a szálláshely minőségét jelölik. A tudatosan tervező turisták számára már a pihenés tervezésekor is komoly jelentőséggel bírhat, rendelkezik-e a választott szálláshely napraforgós minősítéssel. A kedves kis növény pedig az ötletes szállásadóknak remek marketinges lehetőségeket is kínál.

A vidéki élet értékeit, egyedi jellegzetességeit több szempontból is érdemes megismerni. A falusi vendéglátással foglalkozók kínálatában valódi gasztronómiai kalandtúrák, kellemes és mozgalmas szabadidős programok, nagyszerű rendezvények is találhatóak. Ha az ember falusi vendéglátót választ nyaraláshoz, nem kizárt, hogy valódi barátságok is köttetnek szállásadó és szállóvendég között.

A vidék legjellemzőbb tulajdonságai között találhatóak a valódi magyar receptek alapján készített ételek, folklór programok. Az ízek és a vidék kalandorai számára pedig tökéletes lehetőséget kínálnak a Csárda Napok. A Csárda Napok keretében különleges receptek alapján készített finomságok várják a vendégeknek. Ez a kihagyhatatlan rendezvény július első hétvégéjén, 2013. július 6-7-én kerül megrendezésre. Számos vidéki csárda tradicionális ételeivel, nagyszerű programokkal találkozhatunk országszerte.

További cikkeink: