Hír

A cafeteria mellett döntöttek a munkáltatók

A cafeteria-rendszer változásai és a közterhek emelkedése miatt kérdéses volt, hogy 2012-ben a munkáltatók milyen döntést hoznak. Az elmúlt időszak bizonyítja, hogy a SZÉP Kártya és az Erzsébet-utalvány sikeres lesz.

… és mégis cafeteria

Abban a szakértők is egyetértettek, hogy a cafeteria-rendszert érintő változtatások hatására sok munkáltató drasztikusan csökkenti vagy meg is szünteti a béren kívüli juttatások rendszerét, azonban a 2012-es év indulása megdönteni látszik ezt a feltevést.

Bár a juttatási rendszer bizonyos visszaesést mutat a közterhek emelkedése miatt a tavalyi évhez képest, a munkáltatók közel tíz százalékánál növekszik a béren kívüli juttatások nettó értéke. Igaz ugyan, hogy 2012-ben összességében csökken a dolgozók részére adott cafeteria mértéke, de a csökkenés a várakozások és a munkáltatókra nehezedő terhek arányában kedvezőnek ítélhető meg.

A juttatások után fizetendő közterheket a munkáltatók közel fele a cafeteria keretre terheli. Eszerint 130.940 Ft-os felhasználást jelent a teljes cafeteria keretből 100.000 Ft utalása a SZÉP kártyára. A munkáltatók másik fele a béren kívüli juttatások adó- és eho-terheit külön munkáltatói keret terhére fizeti ki. A munkáltatók egy kisebb hányada csak részben hárítja a dolgozóra a juttatás terhét.

Juttatások magasabb közterhekkel

Ez év elején felmérés készült arról, hogyan viszonyulnak a munkáltatók a kedvezményes adózású (30,94%) limitet meghaladó tételekre vonatkozó magasabb (51,17 %-os) adóterhekhez. A megkérdezettek közel fele biztosít idén dolgozóinak valamilyen formában költségesebb juttatási elemeket. A szakértők szerint ennek egyik oka, hogy az idei, kedvező teher és a magasabb adóterhek mértéke között lecsökkent a különbség, másrészt egyes munkáltatók jobban bíznak a már bevált, ismert juttatásokban.

Módosulnak az étkezési támogatások

Bővült a munkáltatók által adható étkezési juttatások köre. A korábban használt, de magasabb terhek mellett adható étkezési utalványok mellé az Erzsébet-utalvány és a SZÉP Kártya vendéglátás alszámla is felkerült, amellyel a munkáltató meleg étkezést biztosíthat dolgozói számára. A felmérések szerint a munkáltatók legnagyobb részben az Erzsébet- utalvány biztosításával, illetve egy jelentős köre a Széchenyi Pihenő Kártya vendéglátás alszámlájával ad dolgozói számára étkezési támogatást.

Máris több tízezer SZÉP Kártya talált gazdára

A Kormány a SZÉP Kártya bevezetésével a hazai turizmus fellendítését tartja fő feladatának. A kártya utáni 1,5 %-os jutalék az üdülési csekk jutalékának negyede. A pihenő kártya kibocsátásában három bank (K&H, OTP, MKB) is üzleti lehetőséget látott. Sikerét jelzi, hogy eddig már közel 65 ezer kártya került átadásra, és legalább ennyinek a gyártása van folyamatban.

További cikkeink: