Hír

90 milliárdot hozott az OTP SZÉP Kártya

Napjainkig közel 90 milliárd forint áramlott a belföldi turizmusba és a vendéglátásba az OTP Széchenyi pihenőkártya révén. A piacvezető pénzintézet több mint 22 ezer szolgáltatóval szerződött, és majd 725 ezer kártyabirtokost számlál ügyfelei között.

Az OTP lépett színre először a Széchenyi Pihenő Kártya piacán, és piacvezető szerepét máig stabilan őrzi. Az OTP SZÉP Kártya első megjelenése óta már közel 725 ezer kártyabirtokost számlálhat a pénzintézet. A szolgáltató elfogadóhelyek száma is több mint 22 ezer, és a szerződők száma tovább bővül.

Az OTP SZÉP-Kártya jelentős húzóerőt képvisel a belföldi turizmusban, ugyanis megjelenése óta több mint 90 milliárd forint áramlott a turizmus és vendéglátó ipar kasszájába. Csak a 2014-es esztendő első két hónapjában több mint 15 százalékkal nőtt a munkáltatók által biztosított feltöltések összege az előző évhez képest. Az emelkedés egyaránt érinti mindhárom alszámlát (szállás, vendéglátás, szabadidő).

A kártyahasználat tekintetében is növekedés figyelhető meg. A költési kedv, a tudatos és egyre rutinosabb kártyahasználat azt mutatja, hogy az OTP SzépKártya egyenlegből idén már majd 6 milliárd forintot használtak fel a kártyabirtokosok. Az utalványszámlákon lévő cafeteria keret költésekor azonban fontos határidőre is ügyelniük kell a kártyabirtokosoknak.

2014. május 31-éig használható fel az a jelenleg majd 3 milliárd forint, melyet a munkáltatók még 2012-ben utaltak a Pihenőkártya alszámlákra. Ez a 2012-ben összesen feltöltött cafeteria-utalások kb. 5 százalékát jelenti. A határidőig fel nem használt juttatások összegét a vonatkozó kormányrendelet értelmében az OTP Pénztárszolgáltató az érintett munkáltatók számlájára 2014. június 30-ig visszautalja.

Az OTP SZÉP Kártya portálon regisztrált kártyabirtokosok egyszerűen ellenőrizhetik a cafeteria keretüket, és utalványszámlájuk forgalmát. A 2012-es maradék összegből az első negyedévben már a kártyabirtokosok elköltöttek mintegy 400 millió forintot. A SZÉP Kártya előleg fizetésére, foglaló fizetésére is fordítható. Ezért a kártyával rendelkezők akár a nyári vakáció szállásköltségeit is elintézhetik pár kattintással a májusig rendelkezésre álló keretből.

További cikkeink: