Hír

300 - Múzeumtúra Magyarországon

2014. május 31-ig tart a Mozaik Múzeumtúra. Az ország 300 múzeuma és tárlata szemet gyönyörködtető kiállításokkal és játékkal is várja a látogatókat. Múzeumi belépőjegyet a SZÉP Kártya szabadidő alszámla egyenlegből is vásárolhatunk.

Magyarország 300 múzeuma vesz részt a Mozaik Múzeumtúra névre keresztelt múzeum-népszerűsítő programban. A februárban indult program keretében a kampányban részt vevő kiállítások rendhagyó módon keltik fel a látogatók érdeklődését. A kampányhoz neves művészek, zenészek is csatlakoztak.

A kulturális kalandtúra során matricagyűjtő játék, garantált ajándékok teszik még feledhetetlenebbé a tárlatok által nyújtott élményeket. A matricagyűjtő füzetben négy múzeumlátogatást kell igazolni a garantált ajándék megszerzéséhez. Ez a program elsősorban a fiatalok körében kívánja népszerűsíteni a múzeumok által kínált programokat. A játékhoz természetesen korosztálytól függetlenül lehet és érdemes csatlakozni.

Az okostelefonok világában már szinte minden területen találkozhatunk különböző telefonos alkalmazásokkal. Nincs ez másként a Múzeumtúra esetében sem. Az okostelefonra tölthető mobil applikáció segítséget nyújthat a tárlat-kalandoroknak, hogy mely múzeumokat érdemes felkeresni. Az alkalmazás térképpel, a részt vevő múzeumok listájával segíti a matricagyűjtést. Lehetőségünk van az ország adott régióinak múzeumai között is böngészni. A már felkeresett kiállításokat is rendszerezhetjük, megjelölhetjük.

A kulturális kalandozások már eddig is sokakat megmozgattak. A program népszerűségét mutatja, hogy a februári indulás óta több ezer fiatal kereste fel a múzeumokat, kiállításokat. A program nem csak a látogatók körében aratott sikert. A múzeumok számára a látogatók számának növekedése, a fokozódó érdeklődés is kiemelendő. Vannak ugyanis olyan múzeumok, melyek éppen e kampány sikere miatt kénytelenek voltak bővíteni múzeumpedagógiai kínálatukat is.

A magyarországi múzeumok legtöbbje megtalálható a SZÉP Kártya elfogadóhelyek folyamatosan bővülő adatbázisában. A Pihenőkártya cafeteria kerete pedig megfelelő fedezetet nyújthat a Mozaik Múzeumtúra során. A SZÉP Kártya szabadidő alszámla egyenlegéből ugyanis belépőjegyet is válthatunk.

Címkék:
szabadidő múzeum

További cikkeink: