Hír

30 százalékos növekedés az OTP SZÉP Kártya forgalmában

100 milliárd forintos feltöltés 2011-től kezdve, több mint 700 ezer OTP Széchenyi Pihenőkártya, és tavalyhoz képest több mint 30 százalékos forgalomnövekedés jellemezte a 2013-as évet. A Pénztárszolgáltató tovább erősíti piacvezető pozícióját.

Vannak, akiknek a 13-as szám balszerencsét jelent. Az OTP SZÉP-Kártya számára azonban ez a szám sikert hozott, ugyanis a 2013-as esztendő igazán jól alakult. Az előző évhez képest az OTP-s SZÉP Kártya forgalom 2013-ban több mint 30 százalékos növekedést produkált.

Az OTP Pénztárszolgáltató a kezdetektől stabilan őrizi vezető pozícióját a Széchenyi Pihenőkártya piacán. A pénzintézet már több mint 700 ezer kártya birtokost köszönthet partnerei között. Közel 22 ezer szerződött SzépKártya elfogadóhelyen lehet fizetni az utalványkártyával országszerte. Ezt a kártyabirtokosok 2013-ban nagymértékben ki is használták, több mint 30 százalékkal növelve a költések összegét.

A munkáltatók körében is komoly népszerűséggel bír ez a cafeteria-elem. A munkáltatók a tavalyi évben ugyanis 48 milliárd forintnyi értékben töltötték fel béren kívüli juttatással a dolgozók SZÉP Kártya egyenlegét. Leggyakrabban a vendéglátás alszámla keretére érkezik a juttatás, ezt a szállás alszámla, majd a szabadidő zseb követi.

A növekedést az is elősegíti, hogy a kártyahasználatot céltudatosság is jellemzi. Az igénybe vehető szolgáltatások révén közel 40 ezer féle szolgáltatást fizethetnek készpénz tényleges használata nélkül a kártyával rendelkező dolgozók. Az egyes zsebek közötti átjárhatóság, valamint a szolgáltatási körök bővítése is nagyban hozzájárult a növekedéshez.

A Pénztárszolgáltató vezérigazgatójának értékeléséből az is kiderül, hogy egyik céljuk a 75 százalékos piaci részesedés megőrzése. A kártyabirtokosokat pedig folyamatos innovációk várják a kártyahasználat során. Ilyen például a papírfelhasználás csökkentésére kidolgozott, és 2014 januártól induló elektronikus számla is. Mind a kártyabirtokosok, mind a szolgáltató elfogadóhelyek OTP elektronikus számlát, ún. e-számlát kapnak mostantól a papír alapú értesítők helyett.

A SZÉP Kártya felhasználása, valamint a kibocsátott kártyák számának növekedése is azt mutatja, hogy ez a népszerű cafeteria-elem továbbra is lendületesen pörög tovább.

További cikkeink: