Hír

2020-ban is lesz Múzeumok Éjszakája

Évről évre nagyobb népszerűségnek örved a Múzeumok Éjszakája című rendezvény. Az esemény kapcsán rendhagyó időszakban kereshetjük fel kedvező feltételekkel a programban részt vevő múzeumokat. Belépőjegyek SZÉP Kártya szabadidő keretből is válthatóak.

2003-ban kezdődött, azóta évről évre megrendezik a nagy sikerű Múzeumok Éjszakája című kulturális programot. A rendezvény időtartama alatt rendhagyó nyitvatartási időben várják az érdeklődőket a részt vevő múzeumok. Ilyenkor szó szerint más megvilágításba kerülnek az egyes tárlatok. A kulturális esemény ebben az esztendőben 2020. június 22-én várja a késői látogatókat.

Az elmúlt csaknem húsz év gyakorlatához hasonlóan 2020-ban is érdekes, látványos programokkal találkozhatunk a múzeumlátogatások során. A Múzeumok Éjszakája az egész országra kiterjedő program, így országszerte több város kiállításait, múzeumait kereshetik fel az este, éjszaka során. A rendezvény további különlegessége, hogy egy belépőjegy megvásárlásával az összes részt vevő múzeum látogatható. A belépőjegy SZÉP Kártya szabadidő keretből is finanszírozható.

A „nyár egyik leggazdagabb kultúrdózisának” titulálta tavaly egy portál a rendezvényt, és szó, mi szó, a több száz kiállításra több százezer érdeklődő volt kíváncsi. Szent Iván éjszakája, a leghosszabb éjszaka így vált a kultúra ünnepévé is az elmúlt esztendők során.

A SZÉP Kártya elfogadóhelyek között számos múzeum is szerepel. A minőségi kikapcsolódáshoz pedig ez az esemény, mint nyár esti program, tökéletesen megfelel. A pihenőkártya alszámlái közül a szabadidő keretet lehet a legsokoldalúbban felhasználni. A múzeumok és más kulturális programok belépőjegyének vásárlása mellett, a cafeteria keretet sportoláshoz, gyógyuláshoz és szórakozáshoz is fel lehet használni. Szálláshely költségek rendezésére mindhárom zseb fordítható.

További cikkeink: