Hír

2013. február mérlege a SZÉP Kártya szemszögéből

A Nemzetgazdasági Minisztérium ismertette a SZÉP Kártya működésével kapcsolatos, 2013. február végi számadatokat. Ebből kiderül, hogy már több mint 800 ezer darab plasztik van forgalomban. A zsebek közt a népszerűséget tekintve a vendéglátás alszámla továbbra is verhetetlen.

Közzétették a 2013. február végi SZÉP Kártya statisztika adatait. A számokból kiderült, hogy közel 80 milliárd forint került eddig feltöltésre a több mint 800 ezer darab Széchenyi Pihenő Kártyára. Húszezer körül van a szerződött munkáltatók száma, és már több mint negyvenezer szolgáltató kínálatából válogathatunk a SZÉP-Kártya elfogadóhelyeken országszerte.

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szakemberei összevetették a 2012. január-februári adatokat a 2013. január-februári időszak eredményeivel. Ebből kiderül, hogy az idei év első két hónapjában majdnem kétszer annyi munkavállaló igényelt SzépKártyát, mint a 2012-es év ezen időszakában. A tavalyi időszakhoz képest kb. két és félszeresére emelkedett erre a cafeteria elemre történő feltöltések összege.

A Pihenőkártya alszámlái közül továbbra is a vendéglátás zseb népszerűsége a legjelentősebb. Erre az alszámlára a juttatási források 65 százalékát, a szállás alszámlára 20, míg a szabadidő alszámla keretére a keret 15 százalékát töltötték fel a munkáltatók.

A kártyahasználat szempontjából nézve, az indulás óta feltöltött, összesen közel 80 milliárd forintból már több mint 51 milliárdot költöttek el a dolgozók. A vendéglátás alszámlára utalt közel 48 milliárdból már 34, a szállás alszámlán lévő 20 milliárdból 11, míg a szabadidő zsebbe utalt eddigi közel 12 milliárd forintból már 6 milliárdot használtak fel a SZÉP-Kártya elfogadóhelyeken a fő- és társkártya tulajdonosok.

A Széchenyi Pihenő Kártya a jelek szerint komoly népszerűségnek örvend. Mindamellett, hogy a plasztik működését szabályozó rendelkezés már több módosításon esett át, a kártyabirtokosok is azért lobbiznak, hogy legyen lehetőség a SzépKártya alszámláira feltöltött összegek utólagos módosítására, átcsoportosítására. A hazai fürdők is szeretnék elérni, hogy mindhárom zseb legyen alkalmas – a szálláshely-költségekhez hasonlóan – a fürdők belépőjegyének, egyéb szolgáltatásainak rendezésére.

Címkék:
cafeteria 2013

További cikkeink: