SZÉP Kártya alszámla

11 találat alszámla címkére
Van-e SZÉP Kártya limit?

A hagyományos bankkártyákkal ellentétben a SZÉP Kártya limit a plasztikhoz tartozó utalványszámla tényleges egyenlege. Érdemes azonban folyamatosan figyelemmel kísérni a tranzakciókat, valamint a cafeteria egyenleg alakulását.

Praktikus a SZÉP Kártya béren kívüli juttatásként

Modern és egyre népszerűbb. A szépkártya béren kívüli juttatás (cafeteria) címén adható a munkavállalóknak. Egy olyan korszerű fizetőeszközről van szó, ahol a támogatás célzottan történik az egyes alszámlák vonatkozásában.

A SZÉP Kártya feltöltése

A cafeteria összegének átutalása, azaz a SZÉP Kártya feltöltése adott összeghatárig a munkáltató számára kedvező adózás mellett történik. Az egyenleg feltöltése, a pihenőkártya díja és használata a munkavállalónak nem kerül pénzébe.

A SZÉP Kártyára adható összeg évente 450 ezer forint

A 2012-es évben 450 ezer forint a szépkártya alszámláira adható összeg. Ez a maximális keret, amely kedvező adózási feltételek mellett kapható, és a három alszámla között oszlik meg. A zsebek közül a vendéglátás alszámla a legnépszerűbb, a szállás alszámla a legmagasabb, míg a szabadidő zseb a legsokoldalúbb.

SZÉP Kártya TEÁOR számok bővítése 2012. október

2012. októberében megjelent a Széchenyi Pihenőkártya működéséről és használatáról szóló kormányrendelet módosítása. Írásunkban felsoroljuk a SZÉP Kártya TEÁOR számok mindegyikét. A bővítés kapcsán decembertől életbe lépő változásokat kiemelten jelöltük.

Bővül a SZÉP Kártya szabadidő alszámla felhasználása

A szépkártya felhasználása a 2012. október végén megjelenő kormányrendelet-módosításnak köszönhetően kibővül. Leginkább a szabadidő alszámla felhasználása igazodik a kártyabirtokosok igényeihez.

Így változott a SZÉP-Kártya kormányrendelet 2012. októberben

Módosult a szépkártya működését szabályozó kormányrendelet, mely 2012. október 26-án jelent meg a Magyar Közlöny 141. számában. A felhasználók és az elfogadóhelyek egy részének örvendetes hír, hogy a szabadidő alszámla felhasználása bővebb lehetőségeket biztosít a jövőben.

Amit a SZÉP Kártya érvényesség kapcsán tudni kell

Meddig érvényes a Széchenyi Pihenőkártya? Meddig használható fel a rajta lévő egyenleg? Mit kell tudni a Szépkártya társkártya érvényességéről? Írásunkban röviden megválaszoljuk a feltett kérdéseket.

Alszámlák közti átcsoportosítás az MKB SZÉP Kártya esetében

Ha az MKB szépkártya birtokosa szeretne változtatni azon, hogy munkáltatója mely alszámla keretét töltse fel, érdemes ezt még az utalás előtt jelezze a munkáltató felé. Az átutalt és lekönyvelt összeg alszámlák közötti átcsoportosítására a kormányrendelet szerint utólagosan nincs lehetőség.

Vezet a vendéglátás alszámla

Idén a szépkártya lett a legnépszerűbb béren kívüli juttatási forma. A pihenőkártya három alszámlája közül jelenleg a vendéglátás alszámla keretét használják a kártyabirtokosok. A kártyakibocsátó bankok szerint a turisztikai szezon indulásával felzárkózhat a szállás és a szabadidő alszámla is.

1
2