A SZÉP Kártya NEM eladó! Vagy mégis?

SZÉP Kártya

Te eladnád a bankkártyádat? …és a bankszámládat? Na, ugye! Akkor vajon miért látunk SZÉP Kártya adás-vételével kapcsolatos hirdetéseket? Ne tartsd magadban véleményedet, olvasd el írásomat és szólj hozzá!

Egyre gyakrabban találkozom olyan hirdetésekkel, hogy „SZÉP Kártya eladó” vagy „SZÉP Kártyát vennék”. Ez egyrészt nem legális, másrészt meg butaság, sőt felelőtlenség! A Széchenyi Pihenő Kártya – mint bármelyik „általános” bankkártya – névre szól. A kártyával való fizetéshez aláírás – mondjuk az MKB SZÉP Kártya ebből a szempontból kivétel – és személyes azonosítás is szükséges. A SZÉPKártyához a kibocsátó bankoknál – egyelőre csak OTP, MKB, K&H – egy utalványszámla tartozik, ami ebből a szempontból éppen olyan, mint egy hagyományos bankszámla.

A kártya keretösszege a szállás, vendéglátás, szabadidő alszámlákon a következő naptári év utolsó napjáig felhasználható. Eszerint jó esetben közel két éved van arra, hogy a rajta lévő keretből elutazz, ebédelj-vacsorázz, vagy kikapcsolódj. Ráadásul, a munkáltatók jó része minden évben biztosít bizonyos összegű cafeteriát.

Legalább egy, de maximum két év alatt „kell elkölteni” a juttatás összegét. Mivel a Pihenőkártyához családtagjaid részére társkártyát is igényelhetsz, máris többen vagytok a társkártya révén az adott összegre. Mindemellett egyre több helyen lehet a kártyával fizetni. A bankok is azon dolgoznak, hogy a kártyák felhasználása egyszerűsödjön, és minél gyorsabban elterjedjen. A SZÉPKártya elfogadóhelyek listája egyre szélesebb körű. Számuk már meghaladta a 32 ezret.

Ha jól belegondolunk, nem is kell túlságosan csodálkozni azon, hogy az ügyeskedők is megjelentek a „SZÉP Kártya piacon”. Tekintélyes summa, 50 milliárd forint került a kártyákra, és annak már a töredéke is jelentős összeg, amihez ily módon próbálnak meg egyesek hozzáférni…

Tény, hogy az utalványkártyával nem lehet megoldani a heti, havi nagy bevásárlást. De ez nem is azért lett kitalálva. Te eladnád egy idegennek a bankszámládat bankkártyástul?


You can leave a response, or trackback from your own site.

31 Responses to “A SZÉP Kártya NEM eladó! Vagy mégis?”

 1. utálom szerint:

  Igen eladnám, mert nem “juttatásra” van szükségem, hanem a napi megélhetéshez és szerény igényeim kielégítésére PÉNZRE.
  Az étkezés résszel még csak-csak kiegyezem, bár utálom a CBA-t, ahol elfogadják.
  Üdüléshez ugyanannyi kp. is kell, mert csak a vezetőség jár vállalati autón, nekem kp.-ért kell utaznom.
  Na a rekreációért jógázni akartam. Sportkártyára nem költhetem, mert magánszemélyként többe kerül az óra, mintha kp. fizetnék, magát a SZÉP kártyát a jógaoktatóknak nem érdemes elfogadniuk, nem is teszik.

  Én SZAR Kártyának hívom és töménytelen időt és energiát fektetek abba, h. úgy használjam el a fedezetet, h. ne érezzem kidobott pénznek, pedig a felét kidobom, mert egyébként nem költenék olyasmikre.

  • Maya szerint:

   Valóban, a SZÉP Kártya nem oldja meg a napi gondokat…
   Úgy tűnik, mindhárom zsebbe kaptál juttatást. Lenne lehetőséged arra, hogy a munkáltatótól más arányban kapj az egyes alszámlákra pénzt? Pl., ha Neked a 3 közül legjobban a vendéglátás alszámla jön be, akkor arra kérhetnél az eddiginél nagyobb összeget a munkáltatódtól. Egyre több ételfutár-szolgálatnál is használható a SZÉP Kártya – ez is segíthet a szépkártya hasznos felhasználásában.
   Szállás bármelyik zsebből fizethető, ha mégis az üdülés mellett döntesz. A szálláshelyeken megoldják, hogy több alszámláról is leemeljék a pénzt ugyanahhoz a szállásdíjhoz.

 2. Edina szerint:

  Nekem is mindhárom alszámlán van pénz, két gyerek itthon egy a pocakban… dolgozni nem járhatok, napi gondjaink vannak, most épp hogy 30ezer a tankönyv…
  Tök jó, hogy egy hónapban kétszer elviszem a gyerekeket mekibe belőle, meg el tudtunk menni a strandra egy párszor a nyáron. De az is plusz költség volt, ami jó pár ezret kivett a zsebünkből. A szállással mit kezdjek??? Nem akarok sem most, sem a jövőben utazgatni, mert egyszerűen nem tehetjük meg. Mert hiába fizetem ki vele a szállást, oda el is kell jutni, a benzin drága, na meg a költőpénz….

  • Maya szerint:

   Kedves Edina!

   Tény, hogy főleg az iskolakezdési időszak eléggé megterhelő a családok számára – saját bőrömön tapasztalom magam is. Utána néztem, vannak olyan utazási irodák, amelyeknél a szálláshely választás mellett az utazáshoz a vonatjegyet is meg lehet vásárolni. Így együtt ez már utazási csomagnak minősül, amit a SZÉP Kártya szállás alszámla keretéből lehet rendezni. Igaz, hogy kisgyerekkel vonatozni nem mindig a legkényelmesebb megoldás, de szükségmegoldásként ezt tudnám javasolni.
   A SZÉP Kártya vendéglátás alszámláját fel lehet használni ételfutár szolgálatoknál is, egyre több helyen. Talán megoldás lehetne az is, ha a vendéglátás zseb keretét így tudnátok igénybe venni.
   Maya

 3. Szilvia szerint:

  Igen, eladnám. Nem kártyástól, de a rajta lévő összeget igen. Megélhetésre van szükségem, üzemanyagra hogy eltudjak járni dolgozni és kaját tudjak venni, meg számlát fizetni, nem belföldi utazgatásra, és nem pizzára meg szaunára színházra fogok költeni. A kártyával kifizetem azt ami másnak kell, kondibérlet, akármi, és valamennyivel kevesebb kp-t szépen idad a kis mancsomba. A kártya megmarad nekem, nem adom ki a kezemből. De a 15 ezer forint “jutalmat”, amivel 8 havi durva melóm után kiszúrta a munkáltatóm a szemem, legszívesebben visszaadnám a fenébe, hogy vegyenek belőle wc papírt és töröljék ki vele. Mert ezzel én is csak kitörölhetem. Ha eladom a 15 ezrest 12-ért mondjuk, kb. 2 hétig betudok a pénzből járni dolgozni….

  • Maya szerint:

   No komment… A hozzászólásodból kiolvasható, hogy nem vagy irigylésre méltó helyzetben, amin a SZÉP Kártya nyilván nem tud változtatni. (Nem is arra találták ki.)
   Csak annyit jegyeznék még meg, hogy a kártyát és az alszámlán lévő pénzt nem lehet szétválasztani, azaz fizetéskor kell maga a kártya is.

 4. geza szerint:

  Igen eladnám mindenestől, egy nagy átverés. Nekem a munkáltatóm az egész összeget szállásra írta és akkor
  még szó sem volt, hogy különböző zsebek vannak.
  Még ugyanennyi kéne, hogy elmenjek valahova, de mivel nincs, így az államé lesz hamarosan.

  • Maya szerint:

   Kedves Géza!
   A SZÉP Kártya indulásakor, 2011-ben csak egyetlen zseb létezett. A 2011-ben a kártyára utalt juttatást csak szállás szolgáltatásra lehet felhasználni, költeni. A három alszámlás rendszer 2012-től létezik.
   Amennyiben a munkáltatód 2011-ben adott SZÉP Kártya formájában Neked ilyen juttatást, azt 2012. december 31-ig kell elköltened, és kizárólag csak szálláshelyeken tudod felhasználni. Ha a keretet nem használod fel, lejárat után azt nem az állam kapja, hanem a kártyádat kibocsátó bank (OTP, MKB vagy K&H).
   Ha az idei évben, tehát 2012-ben kaptad a szállás alszámlára az összeget, az 2013. december 31-ig lesz érvényes. Tehát, ha a munkáltatód jövőre is ad, abból akár már nyaralni is elmehetsz, belföldön. Honlapunkon itt olvashatsz erről részletesen: http://szepkartya.hu/szep-info/hamarosan-lejar-a-2011-es-szep-kartya-keret
   Maya

 5. goombooc szerint:

  Sziasztok!
  Az én cipőm is szorít :)
  Van ugyan egy szép SZÉP kártyám feltöltött szabadidős zsebbel, de felhasználni nem tudom/fogom. Sok ugyan a kínált lehetőség, de nem érdeklődőm egyik irányába sem… Igen, így ezért eladnám.
  Egyik kolléganőm szintén kártyatulajdonos. Ő elvitte Magával, hátha alapon… Viszont fizetni nem tudott vele, mert K&H-s és sok helyen az
  OTP-t fogadják el.

  Üdv.

  • Maya szerint:

   Szia!
   Éppen a napokban jelent meg a SZÉP Kártya működéséről szóló kormányrendelet módosítása. A SZÉP Kártya felhasználása, illetve a szabadidő alszámla felhasználási köre sokkal bővebb, sport-központúbb lesz. Erről a honlapunkon itt olvashatsz részletesen (Bővül a SZÉP Kártya szabadidő alszámla felhasználása). Talán az új szolgáltatások között Te is találsz kedvedre valót.
   Lehetőség van azonban arra is, hogy jelezd a munkáltatónak, a jövőbeni feltöltést a vendéglátás alszáma keretére utalja. Meleg étkezésre nagyon könnyű elkölteni a keretet és a vendéglátás alszámlát nagyon sok helyen elfogadják. Egyébként a tapasztalatok szerint a SZÉP Kártya elfogadóhelyek többségénél kitűnően működik a kártyás fizetés.
   Kétségtelen, az OTP Szép Kártya a piacvezető. Az MKB mellett a K&H is folyamatosan bővíti a Szépkártya elfogadóhelyek körét, de ez elsősorban a szolgáltatók szándékán múlik. Mindenki érdeke, hogy egyre több helyen lehessen a K&H SZÉP Kártya segítségével is fizetni.
   Maya

 6. zuppa szerint:

  Drága Maya,

  Nekem is van ilyen frankó találmány kártyám, én bizonyos okokból kénytelen voltam ezt kérni a munkáltatómtól juttatásként, de egészségi okokból idén biztosan nem tudom felhasználni. Így több mint 100e ft-ot csúsztatok az csányi úr vállalkozásának… Ennyi. Örülök annak, hogy támogathatom a rászorulókat, és hogy ebben segítségemre van egy kreatív törvényhozás………..

  • Maya szerint:

   Kedves Zuppa,

   Ha 2012-ben kaptad ezt az összeget a munkáltatódtól, az 2013. december 31-ig még egészen biztosan a rendelkezésedre áll.
   Az alszámlára átutalt keretösszeg az utalás napját követő naptári év végéig használható fel, mindhárom alszámla esetén.
   Ha 2011-ben kaptad, akkor 2 hónapon belül valóban a banké lesz (ha nem költöd el).
   Maya

 7. zuppa szerint:

  Sajnos én ezzel tisztában vagyok,csak ez az intézményesített lopás zavar….

  • Lyzbeth szerint:

   zuppa, egyetértek ezt megint jól kitalálták…:(((( Én is rendelkezem 2011 é.ben az 1-sők közt kibocsátott szép (szállás) kártyával! Nagyon nem akarom tudomásul venni, hogy miért csak most a közelmúltban kellet nyilvánosan ezzel a témával foglalkozni, milyen jogon adjak oda az otp-nek pld több 100 e Ft.-ot!!!?? miért szabályoznak engem abban, hogy mikor használhatom fel a saját tulajdonomat, amiért keményen dolgoztam! Legközelebb már a saját számláról is szabályozni, vagy zárolni fogják a pénzemet!

 8. bajszi szerint:

  Szerintem én jól megoldottam a dolgot. Fizettünk ismerősnek (akinek van apartmanja és elfogadja) Kártyával rengeteg pénzt. Ő leadózta belőle amit le kell (nem volt kevés) és vissza adta kp-ban ami maradt. Ez egy megjátszható kiskapu, csak bizalom kell hozzá, meg ha lehet, akkor jó kapcsolat azzal, akinek fizetünk. És állambácsi is jól jár, mert megkapja az adóit.

  • Maya szerint:

   Ez is egy megoldás, de ha nem pihenésre, kikapcsolódásra költötted legalább egy részét, akkor hogyan tudsz regenerálódni?
   Vagy nagyon szorított a cipő, és a SZÉP Kártya összege kellett a mindennapi megélhetéshez?

 9. Tamás szerint:

  Kedves Maya!

  A tényállás az, hogy nem a szép kártya bevezetésének ok-okozat dolgaival, hanem a megvalósításának módjával vannak a gondok a mai mindennapi, átlag magyar családok körében.
  1.: Rezsire nem jó, pedig a “rászoruló” családok túlnyomó többségének a hóról hóra kifizetendő, rendszeres kiadások is már eléggé magasra dobják a labdát.

  Könnyítés:Nem könnyítés – 0:1

  2.: Ha mégis arra költené a kártyabirtokos, amire való, akkor az étkezési alszámla maximális keretösszege nevetséges. Évi 150e forint? Most őszintén. Évi szinten mire elég? Kb. semmire, mert még a téli megemelkedett rezsiköltségek mellett az élelmiszer kiadások csökkentésére sem elég. Gyakorlatilag 4-5 hónapot nem lehet belőle kihúzni, hogy amit ott visszahozna az ember abból fizesse be a megemelkedett “fűtési” összegeket.

  Amit tudok. 2011-ben a Sodex-es meleg étkezési utalvány maximálisan adómentesen adható plafonja, ha jól emlékszem 216e forint volt. Ez kerekített összegekkel is számolva 30%-os visszaesés.

  Könnyítés:Nem könnyítés – 0:2

  3.: A szállás alszámla szintén egy vicc. Mi alig egy hetet töltöttünk el 200e forintból 2-en. Ennyi, kész, vége is volt a keretnek. Arról nem beszélve amit fentebb írtak, hogy utazási költség, miegymás… Egy egyszerű példa a miénk ismét: (2012-es árak)
  Dorog – Budapest vonatjegy oda-vissza 2. osztály 2 fő: 2x2x930= 4.000-
  BKV Bp.-Nyugati pu. – Bp.-Déli pu. (oda-vissza 2 főnek 2 villamosjárat villamosjegy) 2x2x2x320= 2.560-
  Budapest – Dombóvár vonatjegy (2 fő, oda-vissza, 2. osztály): 2x2x3.130= 12.520-
  Helyi közlekedés (A taxi néhány forinttal olcsóbban visz, mint a helyi buszjárat)(Busz: 255HUF/fő/egy út; Taxi 600HUF egy út.) De legalább kényelmes és nem kell rá várni) 2×600= 1.200-
  Szóval akkor hol is tartunk? Gyakorlatilag 20.000 forintot költöttünk készpénzben az “utalványos” pihenés miatt.
  Az üdülési csekkel legalább minden ilyesmit ki lehetett fizetni, arról nem is beszélve, hogy több mindenre lehetett felhasználni, szóval ahhoz képest ez visszalépés.
  Nem beszélek “fakultatív programokról”, hely környéki “városnézésekről”…stb, de egy tetves fagyit nem számoltam bele.

  Üdülés:Nem üdülés – 0:1

  4.: Folytassuk a szabadidő alszámlával. Azt mondja, hogy 2011-ben kérhettünk 60e forintért ajándék utalványt ÉS további 60e forintért Kultúra utalványt. Ami számomra azt jelenti, hogy a Szabadidőm eltöltésére gyakorlatilag 120e forintom lehetett, most SZÉP kártya rekreáció max keret évi 75e forint? Erre már nem is mondok semmit.

  Szabadidős tevékenység lehetőségei most és akkor: 0:1

  Lehetne ezt még forgatni, de nem érdemes. Már ez is megmutatta, hogy az egyik legkisebb baj forrása, hogy melyik bank, vagy mekkora összegig és hová utalja a keretösszeget. A maximális kerettel is bőven kevesebb, mint a korábbi – igaz kombináltabb – lehetőségek.

  Személy szerint nem is költöttem volna ilyesmire, mert mértékrendekkel nagyobb szükségünk lett volna – van olyan költségek kiegyenlítésére, amik miatt még a mindennapi megélhetésünk is veszélybe kerülhet.

  Most is van rajta pénz, de – bocsánat a fogalmazásért – a hajamra kenhetem, mert nincs olyan, amire elfogadnák és lenne időnk, avagy ambíciónk.
  De ha mégis találok, akkor ismét többe kerül oda menni, mint maga a tevékenység ára.

  Összefoglalva a régi béren kívüli lehetőségek, még ha kombináltabbak is voltak esetekben, de kiütéssel győztek a SZÉP kártya felett. Ezen nem fog tudni senki sem változtatni, mert ha mégis megpróbálja, akkor értelmét veszti a mizéria ami a különböző utalványok kiváltására lett megindítva.

  Van azonban valami amin nagyon is el kellene gondolkodni azoknak, akik azért próbálnak ezen lehetőségekbe belenyúlni, hogy a pénz Magyarországon maradjon! (Ettől a kijelentéstől “pofára estem”)
  A külföldi tulajdonú (Aki-Ami ugye az “anyaországba” adózik és oda is fizeti a járulékainak nagyobb részét) magyarországi szállodalánc elfogadhatja a SZÉP kártyát, de a Magyar tulajdonú (Aki-Ami ugye az itthoni gazdasági kasszába fizetne) utazási iroda egy külföldi nyaralójának bérleti díjára nem? Akkor végül is hová megy az a pénz? Jah…külföldre! Hajrá magyar gazdaság…Ismét kaptál egy pofont.

  Maradok tisztelettel.
  Tamás

 10. Ildikó szerint:

  Sziasztok!

  Mi a férjemmel igyekszünk a lehető legjobbat kihozni belőle. Én szabadidő alszámlára kérem a pénzt. A városunkban egy remek kerékpárbolt elfogadja, vettem is magamnak egy szuper új biciklit, a férjemét meg felújíttattuk márkás cuccokkal. A maradékból, meg ami menet közben jön havonta, majd nyáron megyünk a kedvenc strandunkra, mert idén már ott is elfogadják. Mi is úgy voltunk vele, hogy nem pazaroljuk el 2-3-4 nap szállásra, hanem ez többet ér nekünk, hogy amikor tehetjük, bicajozunk, és majd strandolunk:)
  Pénzünk erre úgysem nagyon lenne, legalább így kikapcsolódunk:)

  Üdv, Ildikó

  • Maya szerint:

   Kedves Ildikó!
   Remek ez a bringás felhasználásra vonatkozó ötlet! Végre egy pozitív hozzászólás! Köszönjük szépen!
   Várjuk az ilyen visszajelzéseket is! Hátha ötletet adhatunk másoknak a keret felhasználására.
   Üdv,
   Maya

 11. Attila szerint:

  Kedves Maya!

  Én nagyon sokszor fizettem SZÉP kártyával (OTP) és SOHA nem kértek SEMMILYEN igazolványt tőlem… gyorséttermekben pl. sztem soha nem is kérnek.

  • Maya szerint:

   Kedves Attila!
   Köszönöm, hogy megosztottad velünk ezt a tapasztalatodat!
   Arra vonatkozóan nem találtam információt a jogszabályban, hogy kötelező lenne, a SZÉP Kártya elfogadóhelyek azonban bármikor kérhetik a személyes adatok ellenőrzését, mert ez így szabályos.
   Maya

 12. jonasinlove szerint:

  Üdv. Lehetne egy ‘tippek – ötletek’ cikket írni, mire lehet elkölteni a rekreációs zsebből az összeget, mert én már több órát elpazaroltam az internetes szörföléssel erre, de még mindig nem találtam értelmes dolgot az éterben.

 13. Apolló szerint:

  A vendéglátás alszámlára jött nekem 147e, ha ebből étkezne a családom, akkor körülbelül egy hónapra lenne elég ez a kredit, vagy annyira sem, hisz rendelésre, vagy étteremre lehet fordítani, mint írtad is…

  A “szegény”, elszegényedett, kevés pénzből élő embereknek (amiből egyre több van) nem hasznos ez a fajta juttatás…

  Nyaralásra kiváló, csakhogy arra meg idő nincs, mert a szabadság ideje alatt dolgoznunk kell egy második helyen, hogy ne jöjjenek végrehajtók, meg ne jöjjenek felszólító levelek. Netán, ha tanulunk is munka mellett, akkor a szabadság a tanulásra megy el… Hisz kötelességünk, hogy folyamatosan képezzük magunkat, emellett jogaink nincsenek. Ha “kapunk” Tanulmányi szerződést, akkor sem számítsunk sok szabadidőre, mert a tanulmányi szabadság (már, ha kiadják) semmire nem elég.

  Legyenek inkább “reális” fizetések!!!

  A FIATAL MUNKAERŐ NEVÉBEN SZÓLALTAM FEL!

  • Maya szerint:

   Igen, sajnos elég pocsék a helyzet, nyilván magasabb fizetés mellett egyszerűbb lehet az élet.
   De ha nem is állandóan, néha azért segíthet a vendéglátás alszámla.

 14. Pevi szerint:

  Én legszívesebben eladnám. A vendéglátásra és a szabadidőre kértem egy x összeget. A szabadidőre abban a hiszemben, hogy ebből el lehet menni színházba, esetleg fesztivál jegyet venni. Ahol én lakom (Dunaújvárosban), hiába vannak erre hivatott irodák, nem tudják megoldani, hogy fesztiváljegyet lehessen SZÉP kártyával vásárolni. Ha ilyesmit akarunk (vagyis a gyerekeim) Pestre kell érte menni. Szerettük volna megnézni a Magyar Színházban a Vámpírok bálját, gondoltam SZÉP kártyával fizetném a jegyek árát. Hát nem fogadják el. De legalább útiköltségre is lehetne használni. De nem…. Szóval…én nem igazán szeretem.

  • Maya szerint:

   Az eladás mindenképpen rossz ötlet, hiszen az ember nem adja el a bankkártyáját. A SZÉP Kártya pedig nagyon hasonló módon működik.
   Színház-, illetve fesztivál-belépőt webes felületen keresztül, online fizetés segítségével nem próbáltatok még vásárolni?

 15. Károly szerint:

  Sziasztok!
  Én a szabadidő alszámlára kértem pénzt. Gondoltam megcsináltatom a fogamat belőle, de ahol elfogadnák ilyen célra kb. kétszer,háromszor annyit kérnek!
  Úgyhogy eladnám.
  Más: Ismerős pedagógus házaspár választási jog nélkül szállásra kapott szerény összeget. Elutazni nem volt pénzük, de elvesztegetni se akarták. Ezért egy közeli (három utcára levő) hotelben aludtak kettő napot.
  Gyönyörű segítség megint, köszönjük a kitalálónak.

 16. Lari szerint:

  Fantasztikus megoldás volt! Gratulálok a kitalálójának!
  Igen is eladnám és épp vevőt keresek rá, mert van a szabadidő számlán cca 40000,- Ft, amiből el tudnék menni egy wellness hétvégére Hajdúszoboszlóra. De ettől még a 8 havi közmű tartozásom nem lesz kifizetve, plusz útiköltségem is lenne. De ha eladom 30.000ért, akkor majdnem 4 havi tartozást tudok feltölteni!

  Na egy hétvége vagy 4 havi elmaradás kitörlesztése?

 17. cipó szerint:

  Most kaptam életemben először kártyát és igen, eladnám.
  Étteremben étkezni pazarlás, a Mekit nem szeretem. A városban ahol élek, nincs egyetlenegy normális lehetőség sem, ahol a szabadidő zsebbe kapott összeget elkölthetném, így vagy elszórom marhaságokra, vagy bent marad és valamikor az OTP-é lesz. Utazás: előttem szólók már gyönyörűen kifejtették: az egyéb költségeket (útiköltség, ottani programok, egy szalonképes ruhatár) nem tudom megfinanszírozni.
  Viszont teli vagyok adósságokkal, egy kis plusz készpénz segítene, hogy lélegzethez jussak.
  Ezért a válasz igen.
  Nyilván a bankkártyámat nem adnám el, de nem is értem milyen alapon lehet a kettőt összemosni??? A bankszámlámon/bankkártyámon pénz van, amihez bármikor hozzáférhetek és (sajnos a helyzetem miatt korlátokkal,de) bármire elkölthetem.
  A Szép-kártya meg valami mesebeli, virtuális marhaság, amiből soha az életben nem látok egy fillért sem – kivéve persze ha eladom.

 18. Ági szerint:

  Kedves hozzászólók!
  Én itt megint azt tapasztalom, mint amit mindenhol az országban, hogy állandóan csak siránkozni tudunk.
  Ha kapunk azért siránkozunk, ha nem kapunk akkor meg azért.
  Afrikában meg azért sírnak, hogy kapjanak csak egy falat kenyeret, hogy ne haljanak éhen. Gondolkodjunk el egy kicsit, és ne azon siránkozzunk hogy csak 100- néhány ezer forintot kaptunk, és ugyan hogyan tudjuk elkölteni.
  Elképesztő és szánalmas szövegeket látok itt, és csak ámulok, hogy tényleg, emberek! Mi ilyenek vagyunk, ezt nem hiszem el.
  De azért próbáljátok elkölteni ,csak sikerül valahogy.
  Hozzá teszem, én soha nem kaptam, de biztosan megtalálnám a módját hogy hogyan költsem el.
  Minden jót mindenkinek!!!!!!!!

Válaszolok

Powered by WordPress | Designed by: Online Games | Thanks to DJ, Games and Addicting Games